UA RU

Виплати військовим в Україні: які пенсії призначають бійцям

Розповідаємо, як військові можуть вийти на пенсію та які види виплат можуть бути їм призначенні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пенсії військовим в Україні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Після звільнення зі служби українські військові мають право вийти на пенсію, при чому, як і решта пенсіонерів, вони можуть розраховувати на одну із пенсійних виплат: за віком, через втрату годувальника або через інвалідність.

Порядок призначення пенсійних виплат військовим затверджено законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Відповідно до положень закону, право на довічну пенсію за вислугу років мають військовослужбовці, які мають встановлену вислугу на військовій службі. Така виплата передбачена для:

Які види пенсій доступні військовим

Українські військові мають право на призначення таких пенсій:

Розмір таких виплат залежить від окладів за посадою та військовим званням, процентної надбавки за вислугу років та інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення. А саме:

Варто зазначити, що право на пенсійні виплати у військового залишається, навіть якщо його призвали на військову службу. Для оформлення виплат, відповідну заяву потрібно подати в Пенсійний фонд.

Раніше ми писали, які документи потрібні для призначення пенсії військовому, а також які виплати отримуватимуть бійці у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі