Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Креатив зашкалює: 5 вражаючих рекламних кампаній до Дня Святого Валентина

Розповідаємо про кілька неймовірних маркетингових ідей, реалізованих до Дня всіх закоханих

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Найбільш креативна реклама, присвячена Дню Святого Валентина

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

День Святого Валентина – свято не лише для закоханих, але й для бізнесу. Бо значно ростуть продажі квітів, парфумів, м’яких іграшок, прикрас, аксесуарів тощо. Різних товарів, якими можна порадувати хлопця чи дівчину. Аби вмотивувати споживачів обрати для подарунку саме свою продукцію, компанії вдаються до маркетингових експериментів. Деякі ідеї виходять надто креативними.

Сайт Pro Гроші розповідає про п’ятірку оригінальних рекламних кампаній до Дня Святого Валентина.

Зміст
1.McDonald’s і #BlingMacContest
2.#UberSERENADA
3.Starbucks і реклама Cup Magic
4.Реклама IKEA
5.Реклама авто Mustang GT 2015

McDonald’s і #BlingMacContest

Найцікавішою завжди виходить реклама від брендів, товари яких ніяким чином не асоціюються зі святковою датою. Звісно, комусь захочеться поїсти фаст-фуду замість ресторанної їжі на День всіх закоханих, але інших потрібно вмовляти, причому радикально. McDonald's вирішив прорекламувати себе за допомогою взаємодії з аудиторією.

Він запропонував людям опублікувати в соціальних мережах креативне зізнання у коханні до бургера. В конкурсі розігрували великий перстень від японського дизайнера вартістю майже 12 000 доларів. Подарунок у вигляді страви з McDonald’s містив 18-каратне золото, що досить сильно спонукало до творчості. А реклама надовго врізалася у пам'ять.

 | Фото: Mcdonalds
 | Фото: Mcdonalds
 | Фото: Mcdonalds

Реклама від McDonald’s на 14 лютого

Фото: Mcdonalds

Реклама від McDonald’s на 14 лютого

Фото: Mcdonalds

Реклама від McDonald’s на 14 лютого

Фото: Mcdonalds

#UberSERENADA

У 2017 році служба таксі Uber запропонувала клієнтам зізнатися у почуттях за допомогою пісні. Українці могли замовити послугу через мобільний додаток і відправити коханій людині машину з професійними музикантами для виконання серенади. Участь взяли такі колективи:

  • Silvery Tone band;
  • Мr. Fantastic;
  • LINCOLN cover band;
  • Street romantic;
  • Жулик;
  • Rock&Rose;
  • The Pingwings;
  • MagNet та багато інших.

"Замовити виступ можна не лише до дверей дому, але й у кафе чи ресторан, робочий офіс або торговий центр. Замовляйте UberSERENADA в будь-яке з цих місць і подаруйте невелике свято не тільки коханим, але й усім навколо!", – йшлося у рекламі.

Вартість послуги тоді становила 200 грн.

Starbucks і реклама Cup Magic

Понад 10 років тому Starbucks запустив мобільний додаток із доповненою реальністю Cup Magic. Купуючи напій, люди могли скористатися технологією та перетворити чашку на віртуальну валентинку, відправляючи її коханій людині. Тоді подібна ідея мала цікаву та нестандартну реалізацію, тож запам’яталася відвідувачам Starbucks. Бренду вдалося підвищити продажі кави, зігравши на почуттях клієнтів.

Реклама IKEA

Досить провокативною стала маркетингова кампанія IKEA – популярного виробника меблів для дому. Корпорація випустила до Дня Святого Валентина листівку, на якій два стільця нібито "займаються коханням". Принаймні, на цьому наголошувало розташування виробів. Наступна листівка зображала крісло, стіл, полички та навіть коврик, акцентуючи увагу на тому, що це "новий асортимент ліжок".

 | Фото: X (Twitter)
 | Фото: X (Twitter)

Реклама до Дня Святого Валентина від IKEA

Фото: X (Twitter)

Реклама до Дня Святого Валентина від IKEA

Фото: X (Twitter)

Реклама авто Mustang GT 2015

Щоб змусити людей говорити про новий Mustang, компанія Ford випустила ролик на День всіх закоханих. За сюжетом різні чоловіки приходили на побачення наосліп з однією дівчиною. Вони сідали в автомобіль і давали супутниці рекомендації щодо водіння, розповідаючи, як правильно керувати машиною. Згодом дівчина брала ініціативу у власні руки та демонструвала враженим чоловікам трюки на швидкості 310 км/год.


Глядачам дуже сподобалося відео, вони оцінили креативний підхід Ford до реклами автівки. Власне, саме так працює сфера бізнесу: бренди змушують споживачів думати про свої товари, створюючи навколо них ажіотаж. Обговорення завжди було і буде чудовою рушійною силою для запуску продажів. Навіть якщо розмови не надто приємні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які автомобілі можна подарувати коханій людині на День Святого Валентина. Також ми повідомляли, які подарунки сподобаються різним знакам зодіаку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.