UA RU

Правила змінилися: як ветеранам отримати додаткові виплати

Розповідаємо, які виплати призначають українця до Дня Незалежності, хто має право на таку підтримку та скільки є часу на подачу інформації для їх призначення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Додаткові виплати до Дня Незалежності

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці отримують додаткові виплати та доплати від держави. Для того, щоб отримати право на допомогу потрібно відповідати певним критеріям та подати відповідну заяву у встановлені строки. Відповідно термін подачі заявки на виплати до Дня Незалежності ветеранам-військовим було продовжено.

Про те, скільки часу є на подачу заяви для отримання виплат таким громадянам, повідомили в Пенсійному фонді.

Згідно з постановою від 24.11.2023 № 1238 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2023 р. № 754", термін подання даних до Пенсійного фонду про осіб, які мають право на призначення виплат до Дня Незалежності України, продовжено до 10 грудня цього року.

Таку допомогу можуть отримати ветерани війни, які проходять службу та не є пенсіонерами. Раніше, подати необхідну інформацію про таких осіб до Пенсійного фонду України, міністерства та відомства, підприємства, установи, військові формування та організації повинні були не пізніше ніж до 1 жовтня.

Які виплати призначають до Дня Незалежності України

Ветерани війни та громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, можуть розраховувати на допомогу в розмірі від 450 до 3100 гривень. В липні цього року уряд ухвалив постанову № 754, згідно з якою особи з інвалідністю отриманою внаслідок війни та колишнім малолітнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин мають право на призначення таких виплат:

Також постановою Кабміну № 754 передбачені виплати таким категоріям громадян:

Сім'ям загиблих ветеранів війни, членам сімей загиблих захисників і захисниць України, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, дружинам або чоловікам померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, також передбачні виплати, розмір яких складає 650 гривень.

Раніше ми писали, чи зміниться розмір виплат військовим до кінця цього року, а також скільки заробляють бойові медики.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі