UA RU

Біткойн змушує хвилюватися — що відбувається на ринку крипти і скільки коштує один BTC

Розповідаємо, яка ситуація наразі панує на криптовалютному ринку та до чого готуватися інвесторам

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс біткойна б'є рекорди

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Флагманська криптовалюта біткойн продовжує впевнено крокувати до рекордних позначок у 2023 році, тому інвестори можуть бути цілком задоволені тим, як розвиваються події на криптовалютному ринку. Так, 24 листопада курс біткойна здолав позначку у 38 тисяч доларів за один BTC.

Про це повідомляє портал CoinDesk.

Так, вартість одного BTC впродовж останньої доби зросла більше, ніж на 6%. Цікаво, що рік тому, 24 листопада, один BTC коштував 16 тисяч доларів, тобто за рік криптовалюта подорожчала на 130%.

Водночас провідні альткоїни дорожчають не так стрімко, на відміну від біткоїна. Так, ціна Dogecoin (DOGE) зросла всього на 1,87%, Ethereum (ETH) – на 1,83%, а Cardano (ADA) – 1,91%. При цьому ETH за останні сім днів виріс сильніше інших великих монет, за тиждень його ціна збільшилася на 7,17%.

Що відбувається на криптовалютному ринку

Раніше ми розповідали, що різке зростання курсів різних криптовалют та особливо біткоїна відбувався на фоні можливого схвалення Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) спотового біржового фонду. Тобто активи можна буде купувати навіть не реєструючи гаманець. Раніше SEC постійно відмовляла ініціаторам, посилаючись на ризики потенційного шахрайства і маніпуляцій на біржовому ринку.

Але за чутками, невдовзі регулятор все ж дозволить створити ETF на біткоїні. Це буде новина історичного масштабу, враховуючи, що до цього комісія лише посилювала безпекові заходи та боротьбу з криптовалютою.

Тож в очікуванні такої новини інвестори та трейдери невпинно підігрівали інтерес до флагманської криптовалюти, тому біткойн постійно дорожчав. Тим часом експерти прогнозували:якщо біткойн закріпиться на позначці у 35 тисяч доларів, то зовсім скоро перетне межу у 45 тисяч.

Де в Україні приймають криптовалюту

Українці доволі швидко почали не тільки цікавитися, а й активно використовувати криптовалюту та інші віртуальні гроші. Згодом до громадськості приєдналися і бізнес-середовище, тож у 2023 році власники криптовалют цілком можуть дозволити собі розплачуватися за отримані послуги не традиційною гривнею, а токенами.

Якщо вас зацікавила ця тема, то дізнатися більше про це можна у нашому матеріалі.

Раніше ми також писали, якими криптовалютами найчастіше користуються українці. Також ми писали, що могли собі дозволити власники біткоїна в різні роки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі