Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Від 5 тисяч гривень: скільки коштують екзотичні тварини в Україні

Українці мають можливість придбати собі найнезвичайніших домашніх улюбленців

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Розповідаємо, скільки коштують екзотичні тварини в Україні

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

В Україні останнім часом екзотичні тварини стають об'єктом великої зацікавленості. Замість традиційних котів та собак, все більше людей обирає єнотів, мініпігів, тхорів та навіть мавпенят. До того ж попит на них збільшується перед Днем Святого Валентина. Оскільки ці тваринки можуть стати чудовим подарунком для тих, хто довго мріяв про нестандартних домашніх улюбленців.

Редакція сайту Pro Гроші вирішила дізнатися, скільки коштують екзотичні тварини в Україні. Для цього ми проаналізували сайти з онлайн-оголошеннями All.biz та OLX.

Скільки коштують екзотичні тварини в Україні

  • Мініпіг.

Мініпіги або ж декоративні свинки – це екзотичні домашні тваринки, які завоювали серця багатьох людей. В Україні вони отримали популярність ще на так давно.

Будьте уважні, є мініпіги та мікропіги. Перші виростають до 100 кілограмів, а ось другі важать не більше 15 кілограмів. Тому якщо ви плануєте тримати тваринку у квартирі, краще надати перевагу мікропігам.

На сайті All.biz екзотичного домашнього вихованця можна придбати в межах 7 576 гривень. На OLX більший вибір маленьких тваринок, але їхня вартість вже коливається від 7 000 до 12 000 гривень.

В Україні продають міні-пігів за різною ціною
В Україні продають міні-пігів за різною ціною
Фото: OLX

  • Тхір декоративний.

Тхір декоративний, чи так званий ферет, стає все популярнішим вибором серед тих, хто шукає невеличкого та жвавого друга. Вартість цієї екзотичної тварини в Україні коливається в межах 6 500 гривень. Зауважимо, що можна знайти маленьку тваринку як за більшу, так і за меншу суму.

Українці можуть придбати декоративного тхора
Українці можуть придбати декоративного тхора
Фото: OLX

  • Летючі білки.

Якщо ви шукаєте невеличку тваринку, яка сильно прив'язується до свого власника, зверніть увагу на летючих білок (цукрові поссуми). Проте, будьте готові, що вони важко переносять самотність.

Придбати білку можна доволі легко, оскільки на сайтах з онлайн-оголошень є багато різних пропозицій. За миле створіння доведеться заплатити чималу суму, їхня вартість коливається від 8 000 до 12 500 гривень.

Оголошення про продаж цукрового поссума
Оголошення про продаж цукрового поссума
Фото: OLX

  • Мавпи.

Раніше зустріти мавпочок можна було в парках та на морі, де їхні власники пропонували сфотографуватися з тваринкою. Проте, останнім часом люди стали все частіше купувати їх як домашніх тваринок.

В Україні доволі обмежений вибір. На OLX ми знайшли лише одну пропозицію маленьких мавпочок-білочок. Вони виростають до розмірів 25-36 сантиметрів, а їхня вага зазвичай становить 1,1 кілограма.

Це вид мавп часто відловлюють для розведення як домашніх тварин. Придбати їх можна за 1 500 доларів або 56 345 гривень.

 | Фото: OLX
 | Фото: OLX

В Україні продають мавп за 1 500 доларів

Фото: OLX

В Україні продають мавп за 1 500 доларів

Фото: OLX

  • Єноти.

Єноти також часто стають домашніми улюбленцями. В Україні можна знайти безліч оголошень з продажу цих тваринок, однак вартість може коливатися від 5 000 до 32 199 гривень.

Вас може здивувати така різниця у ціни тваринок. Тому зазначимо, що вартість єнотів коливається залежно від певних чинників, а саме:

  • віку;
  • розплідника;
  • стан здоров'я тварини;
  • попит та пропозиція.

В Україні можна придбати єнота за різною ціною
В Україні можна придбати єнота за різною ціною
Фото: OLX

Екзотичні тварини стають частішим вибором серед тих, хто шукає унікальних домашніх улюбленців. Однак, перед придбанням кожного з них, важливо пам'ятати, що утримання таких тварин вимагає від власників великої відповідальності та ретельного догляду.

До покупки тварини слід ретельно обміркувати та врахувати усі "за" та "проти". І лише після цього приймати рішення щодо заведення нового екзотичного домашнього улюбленця.

Раніше ми повідомляли, на яких тварин в Україні витрачаються найбільше. Також пропонуємо дізнатися, чим може бути небезпечна зимова прогулянка для тварини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.