Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Небезпечні інтернет-магазини: які продукти треба купувати лише в супермаркетах

Розповідаємо, чому деякі харчові продукти категорично не можна купувати онлайн

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Деякі продукти дуже небезпечно купувати онлайн

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

В сучасному світі багато людей користуються послугами інтернет-магазинів, аби придбати для себе будь-які товари, зокрема, харчові продукти. Однак деякі позиції вкрай небезпечно купувати онлайн, тому краще самостійно відвідати супермаркет, аби впевнитися в якості продукту.

Сайт Pro Гроші розповідає, які продукти потрібно купувати лише в супермаркетах або спеціалізованих магазинах.

М'ясо та риба


Купуючи м'ясо та рибу потрібно ретельно перевіряти їх якість, адже можна натрапити на зіпсовані продукти, які зрештою можуть призвести до погіршення здоров'я.

Перевірити їх можливо лише особисто відвідавши супермаркет або певний спеціалізований магазин, там свіжість таких продуктів можна визначити по характерному запаху, на зовнішній вигляд тощо. Тому дистанційно впевнитися у свіжості м'яса та риби неможливо.

Замовляючи такі товари в інтернет-магазинах у людини немає гарантії, що вона отримає свіжу продукцію, яка не зашкодить її здоров'ю. Тому, навіть попри знижену ціну, безплатну доставку та інші додаткові бонуси від онлайн-магазинів, потрібно відповідально підходити до питання купівлі таких продуктів та особисто відвідувати фізичні магазини.

Фрукти та овочі


Деякі позиції таких категорій продуктів можуть швидко псуватися. Наприклад, є фрукти, які виділяють газ етилен (рослинний гормон), тому їх дозрівання відбувається набагато швидше. Йдеться про:

  • банани;
  • ківі;
  • манго тощо.

Для того, аби обрати для себе свіжі продукти, потрібно особисто впевнитися, як саме вони зберігаються та наскільки вони вже дозріли.

Перевірити свіжість овочів та фруктів, купуючи їх онлайн, також неможливо, тому є ризик отримати зіпсовані продукти, які підуть у смітник. Аби цього уникнути, варто купувати ці товари в супермаркетах чи спеціалізованих фізичних магазинах.

Морепродукти


Зараз люди часто купують різноманітні "морські коктейлі", де поєднуються кілька видів морепродуктів. Такі товари важливо купувати особисто, оскільки за неправильного зберігання вони можуть швидко зіпсуватися, а впевнитися в цьому можна лише відвідавши фізичний магазин.

Щоб не зашкодити своєму здоров'ю, варто відмовитися від купівлі морепродуктів в інтернет-магазинах.

Які продукти можна купувати онлайн


Насамперед це стосується товарів, які не швидкопсувні. Наприклад, в інтернет-магазинах можна замовити консервовані помідори, огірки, гриби тощо. Також онлайн безпечно купувати бакалію, напої та інші товари, які не зіпсуються та не деформуються під час доставки.

Раніше ми розповідали, які новорічні продукти найвигідніше купувати в супермаркетах. Також ми писали, що буде з цінами на продукти в найближчій перспективі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.