UA RU

Найбільший у світі круїзний лайнер вперше вийшов у рейс – скільки коштують квитки (фото)

Дане судно спроєктували так, аби воно працювало на 24% ефективніше, ніж зазначено в міжнародному стандарті

Фото: УНІАН, Bloomberg. Колаж: Pro Гроші

Лайнер має 365 метрів довжини

Фото: УНІАН, Bloomberg. Колаж: Pro Гроші

У суботу, 27 січня, найбільший у світі круїзний лайнер Icon of the Seas компанії Royal Caribbean вирушив у свій перший офіційний рейс. За словами компанії, дане судно відкриє "нову еру відпочинку".

Про це пише Bloomberg.

Дане судно спроєктували так, аби воно працювало на 24% ефективніше, ніж про те говорить міжнародний стандарт.

"Ми слідкуватимемо за Icon протягом наступних шести – дванадцяти місяців, щоб переконатися, що ми отримуємо те, що планували", – сказав представник.

У 2022 році прямі викиди Royal Caribbean становили 5,5 млн тонн еквівалента CO2 порівняно з 5,3 млн тонн у 2019 році. Коаліція Climate TRACE (членом якої є OceanMind) опублікувала аналіз, який показав, що викиди круїзних суден вже на 6% вищі, ніж до пандемії.

Також що важливо – такі судна викидають ще й чорний вуглець, яка поглинає сонячне світло та утримує тепло на землі. А тому в Арктиці, де відбувається все більше круїзів, чорний вуглець може осідати на снігу та кризі. Саме через це прискорюється швидкість танення льодовиків.

Технічні характеристики лайнера Icon of the Seas

Для того, щоб ви краще зрозуміли, наприклад, найновіший і найбільший у світі авіаносець "Джеральд Р. Форд" (США) має довжину 337 метрів та повну водотоннажність 98 450 тонн.

Якщо ж ви захотіли прокататися на цьому судні, то важливо памʼятати, що ціни на квитки на п'ять найближчих круїзів Icon of the Seas в Україні становлять від 230 до 806 тисяч гривень.

Які найвідоміші круїзні лайнери існують у світі

Вони включають такі компанії:

Це лише кілька з найвідоміших круїзних лайнерів у світі, існує ще багато інших компаній, які пропонують незабутні подорожі по морях і океанах.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які найдорожчі породи собак продають на OLX. Також ми повідомляли, який металобрухт коштує найдорожче в Україні та розповідали про ціни за 1 кілограм.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі