Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Інвестиційний портфель – що обов'язково повинно бути у 2024 році

Завдяки порадам експерта, українці зможуть зробити стійкий і прибутковий інвестиційний портфель

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям треба уважно ставитися до створення інвестиційного портфеля

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвестування — це не лише можливість збільшити капітал, але і складна стратегія, яка потребує розуміння ризиків та правильного підходу. Створення ідеального інвестиційного портфеля вимагає дотримання деяких основних правил, які допоможуть досягти своїх фінансових цілей та забезпечити стабільність портфеля.

Про правила створення портфеля розповів інвестиційний експерт Євген Пилипець.

Розподіл активів

Експерт радить не зосереджуватися лише на одному активні. Необхідно пам'ятати про перше правило інвестування — додавати в портфель різні акції, облігації, сировинні товари та гроші.

Мудре розподілення активів може значно покращити захист вашого портфеля від впливу спаду на певному активі чи на ринку в цілому, — додав експерт.

Інвестиційний горизонт

Інвестиційний горизонт визначає період часу, протягом якого ви плануєте утримувати інвестиції. Він має відповідати вашим фінансовим цілям.

Тут важливо розуміти, що різні активи можуть мати різний інвестиційний горизонт, тому важливо враховувати цей аспект при формуванні портфеля.

Толерантність до ризику

Євген Пилипець наголосив на необхідності визначитися з рівнем ризику, який людина готова прийняти. І ця толерантність має залежати від рівня доходу та витрат. Зазначається, що цей рівень може відрізнятися від особи до особи та змінюватися з часом.

Постійне поповнення інвестиційного рахунку

Важливо розуміти, що забезпечити фінансову стабільність можна лише при регулярних поповнень рахунку. Не можна лише один раз придбати, наприклад, декілька акцій, та чекати великих прибутків.

План регулярних поповнень вашого рахунку допомагає забезпечити стале зростання вашого портфеля, — сказав експерт.

До того ж регулярне поповнення вашого брокерського рахунку дозволяє придбавати активи, які можуть бути за низькими цінами, тим самим усереднюючи ваші витрати на покупку.

Що варто додати в інвестиційний портфель у 2024 році

З огляду на правила формування портфеля, геополітичну ситуацію, що склалася у світі, і кредитно-грошову політику центральних банків, ідеальний портфель має складатися з:

  • iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT);
  • SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY);
  • Renaissance IPO ETF (IPO);
  • GraniteShares Gold Trust (BAR);
  • ISHARES RUSSELL 2000 ETF (IWM);
  • Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF Shares (VIG).

Створення ідеального інвестиційного портфеля — це складний процес, але дотримання основних правил та врахування сучасних тенденцій може допомогти вам досягти успіху та забезпечити стабільність вашого портфеля у 2024 році.

Раніше ми повідомляли, чи зростають ризики для ринку, якщо основним драйвером є Magnificent 7. Також ми писали, куди інвестувати гроші, щоб принести користь суспільству.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.