UA RU

Українці зможуть отримати нові виплати – кого це стосується

Зазначається, що крайній термін подання заяви на грошову допомогу – це 10 грудня 2023 року

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Нові виплати для українців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці зможуть отримати одноразові виплати від держави до Дня Незалежності наступного року. Подача заявок триває до 10 грудня включно. Зазначається, що уряд розширив перелік одержувачів, і тепер на допомогу зможуть розраховувати військові та правоохоронці.

Про це повідомляє постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Наголошується, що порядок надання цієї допомоги регулюється Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань".

Відповідно до змін до постанови КМУ від 21.07.2023 року "Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань", розраховувати на виплати до Дня Незалежності не тільки зможуть учасники бойових дій, які набули цього статусу у 2023 році. Також виплати стосуються працівників:

Варто додати, що розмір виплат передбачається індивідуальний.

Що зміниться щодо виплат військових у грудні

Раніше ми вже розповідали, на які виплати очікувати військовим наступного місяця.

Наприклад, стрілки отримуватимуть 20 587 грн. Натомість військові з такою ж професією за виконання бойових завдань отримують значно більше – 50 587 грн.

Найбільші виплати отримають учасники бойових дій – сума складатиме 120 587 грн на місяць.

Отже, тим, хто виконує бойові завдання, виплачується додаткова винагорода у розмірі 30 тисяч гривень. А тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях, виплачується додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень.

Доплати для всіх військовослужбовців, незалежно від того, перебувають вони в тилу чи на передовій, були скасовані ще в лютому цього року.

Крім цього, в Україні для військових діють ще такі доплати: 30 000 грн за розмінуванням поза зоною бойових дій, 50 000 грн для командирів і військових зі штабів, яких керують частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії та 100 000 грн для тих, хто розміновує територію в зоні бойових дій, а також військовослужбовці ракетних військ, артилерії, ППО, які завдають ударів по супротивнику.

Раніше ми також розповідали, скільки отримують захисники, виведені поза штат. Також ми пояснювали, хто випускників військових вишів може отримати грошову допомогу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі