UA RU

Соціальна допомога в "Дії" – які послуги доступні українцям

Розповідаємо, які види допомоги наразі можуть отримати українці в мобільному додатку

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Послуги, які можуть отримати українці в "Дії"

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Цифровізація державних послуг в Україні значно спрощує процедуру отримання деяких видів соціальної допомоги. Зокрема, оформити їх громадяни можуть в мобільному додатку "Дія".

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

Загалом державний портал "Дія" дає можливість українцям отримувати такі види соціальної допомоги:

Як зазначили в Міністерстві, ще одним дієвим елементом цифровізації стало запровадження в органах соцзахисту надання електронних документів в "Дії"замість паперових при зверненні за допомогою для ВПО.

"Така послуга для внутрішньо переміщених осіб була запроваджена для того, аби зменшити черги в управліннях соціального захисту", – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

До того ж за допомогою мобільного додатку українці можуть зареєструватись в кандидати з усиновлення та оформити заявки щодо опіки, піклування тощо.

Які сервіси стануть доступні українцям в "Дії"

Процедура перереєстрації транспортного засобу відбуватиметься лише кількома натисканнями в мобільному додатку. Тобто, водіям більше не потрібно буде звертатися до посередників аби здійснити переоформлення авто.

Таким чином продавець зможе сформувати заявку, а покупець підписати її та обрати номерний знак й замовити доставку техпаспорта.

В тестовому режимі вже працює послуга для бізнесу, яка дозволяє підприємцям отримати кілька послуг особисто не відвідуючи державні установи. Йдеться про відкриття ФОП, встановлення статусу платника єдиного податку тощо.

За допомогою цього сервісу державні службовці зможуть отримувати власні електронні посвідчення для цифровізації роботи та прозорого висвітлення своєї діяльності.

В "Дії" з'явиться мапа укриттів

Користувачі мобільного додатку зможуть отримувати інформацію щодо наявних укриттів, де можна сховатися під час повітряної тривоги, а також їм будуть доступні фото укриття ззовні та всередині, та інші додаткові деталі.

Раніше ми розповідали, яка послуга в "Дії" викликала ажіотаж серед ФОПів. Також ми писали, що В "Дії" з’явиться сертифікат для військовозобов’язаних.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі