Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

В Дії з’явиться мапа укриттів: яку інформацію зможуть отримати українці

Користувачі зможуть повідомити про неналежний стан приміщення або подати пропозицію, як його облаштувати

Фото: Дія/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дія інтегрує мапу укриттів

Фото: Дія/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Дія продовжує дивувати українців анонсами стосовно оновлень. Лише вчора, 19 грудня, пройшла презентація Diia Summit, на якій було представлено чимало нововведень. Вони вже працюють, а зовсім скоро мобільний додаток поповниться ще однією послугою, яка допомагатиме берегти життя.

Деталі розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Йдеться про інтерактивну мапу укриттів, яка функціонуватиме за принципом вже реалізованої карти Пунктів незламності. Тобто відкривши застосунок і надавши доступ до геолокації, або вручну ввівши адресу, можна побачити, де поблизу розташовані такі приміщення.

Послуга не лише даватиме інформацію, куди можна сховатися під час повітряної тривоги. Вона забезпечуватиме користувачів детальними даними, наприклад, про місткість укриття. Плюс будуть наявні фото ззовні та всередині, щоб людина мала точне уявлення, куди прямує.

"Інформацію оновлюватимуть органи державної та місцевої влади, а також стежитимуть за їх станом і доступністю. Кожен українець зможе оцінити стан укриття, повідомити, якщо воно зачинене, або ж подати пропозицію. Така ж схема працює і з Пунктами незламності", – уточнив Михайло Федоров.

Він додав, що на Diia Summit буквально "заспойлерив" бажання запровадити ініціативу, а же до вечора Кабінет міністрів ухвалив відповідну постанову про запуск.

Що нового презентувала Дія користувачам

Після завершення довгоочікуваної події українці могли оновити мобільний додаток та отримати всі запроваджені нововведення. А їх чимало, і вони стосуються багатьох сфер життєдіяльності, наприклад, транспортних засобів, бізнесу, роботи. Дія додала у власний функціонал такі послуги:

  • купівлі-продажу автомобілів;
  • обміну житлового сертифікату;
  • внесення змін про ФОП;
  • е-Підприємець;
  • документи для моряків;
  • Дія.Офіс.

Як зауважив на презентації президент України Володимир Зеленський, "кожен із понад 130 онлайн-сервісів означає, що прибрано понад 130 можливостей взяти хабарі, і цей позитивний ефект вимірюється у мільярдах".

Також застосунок отримав осучаснений дизайн. Відображення документів має єдиний стиль, а фотографії стали більшими за розміром. Також додали динамічний фон і можливість самостійно обирати, що залишати на головному екрані. Загалом меню стало більш інформативне та інтуїтивне.

Тепер додаток містить стрічку та новий персоналізований розділ, який адаптуватиме відображення послуг відповідно до потреб користувача за певними алгоритмами. Адже через велику кількість сервісів їх буває важко відстежувати. Та взагалі дизайн Дії залишився легким, щоб не завдавати користувачам клопоту.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Дія готує масштабне оновлення та розповідали, які три сервіси скоро будуть доступні. Також ми повідомляли, як тепер українці можуть подати заявку на компенсацію за програмою "єВідновлення".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.