Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

1 500 заяв за дві доби: яка послуга в Дії викликала ажіотаж серед ФОПів

Запровадження послуги дало змогу підприємцям не витрачати багато часу на очікування, а сама процедура інтуїтивно зрозуміла та проста

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Для підприємців доступна корисна послуга в Дії

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Нещодавно на порталі "Дія" з’явилася нова автоматизована послуга для фізичних осіб-підприємців – внесення змін про свій ФОП. Дозволяється оновити чотири види інформації без необхідності чекати, поки державний реєстратор опрацює звернення.

Про це розповіла пресслужба Дії в Telegram.

Сервіс функціонує лише два дні, проте часу вистачило, щоб українці подали 1 500 заявок на зміну даних. Такий ажіотаж підтвердив, що послуга дійсно потрібна та важлива, адже дозволяє економити години, яких підприємцям постійно не вистачає.

Загалом користувачі мають можливість за кілька натискань на кнопки внести зміни стосовно таких даних:

  • ПІБ власника бізнесу;
  • місцезнаходження;
  • види економічної діяльності (КВЕДи);
  • контактні дані.

"Автоматизована послуга виключає людський фактор – помилки в даних — і пришвидшує обробку заяви. І все прозоро, без корупції, адже комп’ютер хабарів не бере. А на отримання результату витрачаєте 3 секунди", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Після внесення відповідної інформації система автоматично формує документ і надсилає у податкову. ФОПи можуть перевірити результат опрацювання в Електронному кабінеті платника на офіційному сайті Державної податкової служби в розділі "Облікові дані платника".

Варто зауважити, що в деяких індивідуальних випадках особі можуть відмовити у внесенні змін. Причини стануть доступні для ознайомлення в електронному листі та надійдуть в особистий кабінет. Після виправлення проблем можна повторно скористатися сервісом у Дії.

Що запропонував е-Підприємець

На презентація нових послуг в Дії міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про сервіс "е-Підприємець". Це комплексна послуга для бізнесу, яка поєднує вісім можливостей. Наразі українцям пропонують долучитися до бета-тестування, щоб допомогти розробникам знайти слабкі місця та виправити помилки.

Підприємцям дійсно спростили життя, об’єднавши в одному місці такі послуги:

  • державну реєстрацію ФОП;
  • держреєстрацію змін до бізнесу;
  • реєстрацію протипожежної декларації;
  • реєстрацію виробничих потужностей;
  • подання інформації про вакансії;
  • реєстрацію платником єдиного податку;
  • реєстрацію платником податку на додану вартість;
  • відкриття банківського рахунку.

Як зауважили в Мінцифрі, ті завдання, на виконання яких доводилося витрачати кілька днів або тижнів, тепер перетворилися на майже миттєві. Бо замість того, щоб чекати півтора місяці, поки вдасться відкрити офіційно власний бізнес, можна витратити лише 20-30 хвилин і забути про незручності.

Послугу "е-Підприємець" називають революційною, адже вона кардинально змінила підхід держави до появи нового суб’єкту підприємницької діяльності. Більше того, не лише новостворені ФОПи будуть в захваті від сервісу: навіть дійсний бізнес знайде, як скористатися пропозиціями. Наприклад, щоб зареєструвати новий заклад в межах підприємства чи точку продажу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Дії з’явиться мапа укриттів і розповідав, яку інформацію зможуть отримати українці. Також ми повідомляли, що стало доступно українцям 19 грудня після презентації Diia Summit.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.