UA RU

Виплати одиноким батькам: який розмір допомоги на одну дитину

Розповідаємо, які виплати доступні одиноким батькам в Україні та як подати заяву на їх отримання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Підтримка одиноких батьків в Україні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні передбачено велику кількість різноманітних соціальних виплат для певних категорій громадян. Відповідно одинокі мати чи батько також можуть розраховувати на матеріальну допомогу від держави.

Про те, які виплати передбачені такій категорії громадян, повідомляє Міністерство соціальної політики України.

Розмір допомоги одиноким батькам в Україні дорівнює різниці між 100 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї із розрахунку на одну особу. Отримати такі виплати можна звернувшись:

Які документи потрібно мати для отримання виплат одиноким батькам

Окрім заяви, для призначення виплат потрібно зібрати пакет документів, до якого входять:

Який розмір виплат для одиноких батьків

Сума допомоги складає 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Саме тому, розмір виплат у 2023 році такий:

У випадках, коли один з батьків ухиляється від сплати аліментів, також призначається соціальна допомога від держави. Її розмір визначається як різниця між 50% прожиткового мінімуму дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом родини в розрахунку на одну людину. Відповідно, якщо дитині менше ніж 6 років розмір виплати складатиме 1 136 грн щомісяця, а старшим — 1 415 грн.

Раніше ми писали, що виплати ВПО може отримати ще одна категорія українців, а також за що можуть позбавити премій та додаткових винагород військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі