Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

4 415 грн матеріальної допомоги українцям: хто може отримати виплати

Розповідаємо, як отримати додаткові благодійні виплати жителям Херсонської області та які документи потрібні для реєстрації в програмі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Благодійні виплати для українців

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які через війну опинились в скрутному становищі можуть розраховувати на фінансову підтримку з боку держави. Однак інколи такої допомоги може бути не достатньо, саме тому допомогою постраждалим займається велика кількість благодійних організацій.

Про те, як отримати додаткові виплати, повідомив благодійний фонд "Дукат" (Сash For Refugees).

З метою забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, фонд відкрив попередню реєстрацію на отримання фінансової допомоги для вдів (вдівців), які проживають на території Херсонської області.

Розмір базової допомоги за цією програмою складає 4 415 гривень на родину, але він може бути збільшений для окремих категорій сімей, якщо ті нададуть необхідні документи. Для отримання виплати необхідно заповнити онлайн форму та відповідати таким критеріям:

  • у складі сім’ї є дитина 13 років і молодша або людина 65 років і старша;
  • мати статус вдови/вдівця, набутий після 24 лютого 2022 року;
  • бути прописаним або мати статусу ВПО на території деокупованої частини Херсонської області.

Що потрібно для отримання виплат

Якщо людина, після заповнення форми онлайн, отримає схвальне рішення по участі у програмі, їй потрібно буде пройти особисту реєстрацію у волонтерів фонду. При цій процедурі потрібно буде надати такі документи:

  • паспорт або ID-картку (до ID-картки витяг про місце проживання);
  • свідоцтво про шлюб;
  • свідоцтво про смерть чоловіка;
  • свідоцтво про народження дитини (для сімей з дітьми молодше 14 років);
  • ідентифікаційний код;
  • номер особистої банківської картки ПриватБанк (або IBAN, якщо особиста карта іншого банку);
  • довідка ВПО (за наявності);
  • документ, що засвідчує інвалідність 1 групи (за наявності).

Пройти попередню реєстрацію та заповнити онлайн форму можна: https://cutt.ly/IwSCivlS. Якщо заявка буде прийнята, претенденту надійде SMS-повідомлення з місцем та часом особистої реєстрації.

Хто може претендувати на виплати ВПО за новими правилами

В Україні діють нові правила, щодо надання допомоги у житлі ВПО. Відповідно до змін, які набули чинності 24 листопада, громадяни, які повернулись з-за кордону можуть претендувати на допомогу на житло.

Для цього їм потрібно отримати статус внутрішньо переміщеної особи та звернутись по допомогу не раніше ніж через 15 робочих днів після повернення в Україну. Також важливо відповідність майновим критеріям, встановленим для отримання допомоги на проживання.

Раніше ми писали, на які виплати повпливає підвищення розміру мінімальної зарплати з 1 січня наступного року, а також як подати заявку на отримання 2 500 грн для ВПО.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.