UA RU

Деяким українцям почнуть виплачувати по 10 800 грн: хто зможе отримати гроші

Грошове забезпечення призначають переселенцям, які протягом останніх трьох місяців не отримували виплати від благодійних організацій

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Для українців відкрили реєстрацію на нові виплати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Благодійний фонд "Деполь Україна" оголосив про прийом заявок від внутрішньо переміщених осіб на фінансові виплати. Кошти можуть отримати переселенці, які проживають у Києві чи області та переїхали з тимчасово окупованих територій. Йдеться про суму в розмірі 3 600 грн протягом трьох місяців.

Про це повідомили на Facebook-сторінці фонду.

Організація займається підтримкою українців, які потребують допомоги, з початку повномасштабного вторгнення. Тепер грошове забезпечення розповсюдиться на мешканців столиці та регіону. Люди отримуватимуть максимум по 10 800 грн.

Важливо, щоб ВПО переселилися з окупації чи території ведення активних бойових дій. Претенденти на виплати повинні відповідати певним критеріям, зокрема:

Також треба, щоб за останні три місяці переселенцям не виплачували грошове забезпечення інші благодійні фонди та організації (державна допомога на проживання не рахується). Щоб зареєструватися, необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням, вказавши персональну інформацію, а саме:

Грант для підтримки бізнесу

В Україні оголосили новий грантовий конкурс для бізнесменів у Вінницькій, Одеській та Чернігівській областях. Звернутися по допомогу можуть представники малих підприємств, які хочуть відновити діяльність або модернізувати її. Сума виплати становить 400 000 грн, її можна витратити на придбання обладнання, створення нових робочих місць тощо.

Що цікаво, умовою участі є керівник-жінка або переважна більшість жінок-співробітниць. Також організатори звертатимуть увагу на наявність певних критеріїв вразливості, наприклад:

Дедлайн для претендентів на подачу заявок – 22 грудня 2023 року. Реєстрація доступна фізичним особам-підприємцям будь-якої групи оподаткування, приватним підприємцям, товариствам з обмеженою відповідальністю, асоціаціям і групам ФОП тощо.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям пропонують гранти від "єРобота" і розповідав, хто зможе отримати 1 млн гривень. Також ми повідомляли, що українцям за кордоном переглянуть суму допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі