Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Деяким українцям виплатять гранти на 400 000 грн: хто може отримати кошти

Програма націлена на допомогу підприємствам, якими керують жінки чи більшість співробітників яких є жінками

Фото: Pexels, НБУ/Flickr. Колаж: Pro Гроші

Деяким підприємцям пропонують великі гранти

Фото: Pexels, НБУ/Flickr. Колаж: Pro Гроші

В Україні оголосили грантовий конкурс для малих підприємств у Вінницькій, Одеській та Чернігівській областях. В рамкам програми бізнес може отримати до 400 000 грн на відновлення і розвиток діяльності, створення нових робочих місць, запровадження ефективних технологій виробництва тощо.

Про це йдеться на порталі "Громадський Простір".

Проєкт підтримує французька неурядова організація Acted і Міністерство зовнішньої політики Канади. Він націлений на фінансову допомогу підприємствам, очолюваним жінками, для надання їм економічної безпеки та можливостей самореалізації.

Умовою участі є перебування на території вказаних регіонів (пріоритет надають сільській та змішаній місцевості) та класифікація бізнесу як малого. Гранти можуть отримати представники таких організаційно-правових форм:

  • ФОП будь-якої групи оподаткування;
  • приватні підприємства;
  • асоціації/групи ФОПів;
  • асоціації приватних підприємств;
  • товариства з обмеженою відповідальністю.

Перевагу матимуть претенденти, які запропонують нові робочі місця та будуть спроможні використовувати ефективні технології виробництва. За грантові кошти заборонено купувати вибухонебезпечні речовини та хімікати, оплачувати борги, орендувати чи ремонтувати офіс.

Під час відбору комісія враховуватиме сукупну вразливість, тобто звертатиме увагу на:

  • наявність співробітників із категорій вразливості;
  • вплив повномасштабної війни на діяльність бізнесу та його працівників;
  • появу додаткових ризиків і проблем;
  • потенціал, виробничі потужності та досвід підприємства.

Дедлайн подання заявок – 22 грудня 2023 року.

Заявки на екстрену грошову допомогу

Раніше ми розповідали, що в Україні домогосподарства Полтавської, Кіровоградської та Черкаської областей можуть подати заявку на виплати в рамках реалізації "Програми екстреної підтримки доступу до засобів для існування". Гроші затверджують на запуск чи відновлення господарської діяльності, а не на особисті потреби.

Сума фінансової підтримки становить максимум 36 000 грн, які можна витратити на придбання необхідних товарів і послуг. Першочергове право участі мають домогосподарства, що втратили засоби для існування через повномасштабне вторгнення Росії, але хочуть продовжити власну справу.

Гранти призначають для ведення діяльності, пов’язаної з виробництвом продуктів харчування, вирощуванням овочів і фруктів, виробництвом яєць та м’яса, розведенням продуктів бджільництва, продажом молока та ін.

Розгляд заявок триває в середньому 3 тижні, після чого претенденти отримують повідомлення про результати. В разі схвального рішення комісії кошти зараховують на банківський рахунок, вказаний під час реєстрації. Також учаснику програми потрібно підписати договір про співпрацю та отримання фінансового гранту.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Ощадбанк видасть українцям по 30 тисяч євро та розповідав, хто може претендувати на грант. Також ми повідомляли, що за підтримку внутрішньо переміщених осіб можна отримати 40 тисяч доларів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.