UA RU

Грошова допомога для ВПО – як подати заявку на екстрені виплати

Переселенці можуть подати заявку на матеріальну підтримку в тому разі, якщо вони живуть в певному місті

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

ВПО можуть отримати нові виплати

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Міжнародна гуманітарна організація "Action Against Hunger" розпочала нову програму з фінансової підтримки українців, які втратили свої домівки через повномасштабну війну. При цьому матеріалу допомогу зможуть лише внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані в Івано-Франківську.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "ВПО України – Івано-Франківщина".

Програма екстреної фінансової допомоги призначена для внутрішньо переміщених українців, які перебувають у місті протягом останніх 30 днів та вперше отримали статус ВПО (внутрішньо переміщені особи).

Процес реєстрації включає онлайн-опитування, проте варто зазначити, що це лише попередній етап. Робітники фонду відберуть сім'ї з найвищим рівнем вразливості з отриманих анкет. Ці родини отримають можливість подати повноцінну заявку на участь у проєкті.

"Фахівці ACF зв'яжуться тільки з тими домогосподарствами, які підходять під критерії, та повідомлять про наступні дії", – йдеться у повідомленні організації.

Подати заявку можна за цим посиланням. В анкеті переселенцям потрібно вказати:

Хто ще може отримати екстрену грошову допомогу

ВПО в Запорізькій області можуть отримати фінансову допомогу в рамках проєкту "Грошова допомога та стійкість для України". Одній сім'ї виплачують максимум 10 800 гривень на особу. Заявки приймаються від:

Організація також враховує критерії вразливості, такі як обмежені можливості чи важке захворювання у члені сім'ї, сім'ї без підтримки родичів чи багатодітні родини.

Сума допомоги залежить від середньомісячного доходу сім'ї та її здатності закрити базові потреби. Щоб взяти участь у проєкті, необхідно звернутися за номером телефону 0 800 336 734 та представити повний пакет оригіналів документів, включаючи паспорт, довідку переселенця, РНОКПП, рахунок ІBAN, довідку про доходи (для ВПО), підтвердження фактичного місця проживання та критерії вразливості.

Раніше ми повідомляли, чи можуть ВПО скасувати допомогу у разі отримання тимчасового житла. Також ми писали, хто з ВПО розраховувати на допомогу у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі