UA RU

The Banker визнав Пишного найкращим головою центробанку в Європі та світі

Розповідаємо, що за версією профільного галузевого журналу у 2024 році найкращим головою Центробанку став Андрій Пишний

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Голову НБУ визнали найкращим у 2024 році

Фото: НБУ. Колаж: Pro Гроші

Голова Національного банку України Андрій Пишний став найкращим головою Центробанку у 2024 у світі, за версією міжнародного галузевого журналу The Banker. Це звання надають чиновникам, яким найкраще вдалося стимулювати зростання та стабілізувати свою економіку.

Про це повідомляють на сайті видання.

У виданні відзначили впровадження Power Banking, як одне із найбільших досягнень Центробанку, завдяки якому вдалось об'єднати 2375 відділень банків та надавати послуги клієнтам під час блекаутів, які були узимку 2022-2023 років.

Окрім того, за часів правління Пишного Національному банку України вдалося:

У The Banker згадали, що Пишний пишався тим, що разом з командою професіоналів він мав можливість зробити внесок у стійкість країни, та зберегти макрофінансову стабільність в умовах постійних ударів ракетами та безпілотниками з боку Росії.

"Найголовніше, ми зберегли довіру українців до наших дій і до нашої національної валюти. Ці досягнення були б неможливими без підтримки та співпраці: війна активізувала як наші внутрішні зусилля, так і широкомасштабну допомогу з боку міжнародних партнерів, зокрема у фінансовому секторі", — переконаний чиновник.

Що відомо про Андрія Пишного

До обов'язків голови Національного банку України входять:

Головою НБУ Пишний став з 7 жовтня 2022 року. Взагалі у фінансовому секторі він працює понад 16 років, а розпочав кар'єру з посади керівника департаменту правового забезпечення ВАТ "Ощадбанк". Також він обіймав посади члена правління, першого заступника голови правління та виконував обов’язки голови правління ВАТ "Ощадбанк".

З квітня 2007 року обіймав посаду першого заступника голови правління ВАТ "Укрексімбанк", а потім — члена наглядової ради ВАТ "Укрексімбанк" та ВАТ "Ощадбанк". Народним депутатом його обрали у 2012 році та виконував обов'язки першого заступника голови комітету Верховної Ради України з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Раніше ми писали, що НБУ пом'якшив деякі обмеження для українців та бізнесу, а також як працюватиме банківська система в новорічні свята.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі