UA RU

В "Дії" з'явилися нові військові облігації: скільки грошей зможуть заробити українці

Кожна придбана облігація наближає деокупацію кожного сантиметра української землі

Фото: "Дія", УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть придбати нові військові облігації

Фото: "Дія", УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Для українців у застосунку "Дія" зʼявились нові військові облігації. Всі вони мають назви на честь тимчасово окупованих міст.

Про це йдеться в Telegram-каналі "Дія".

Нові військові облігації мають такі назви:

Тобто, ви можете зробити внесок у перемогу, а потім отримати свої гроші назад, але вже з відсотками.

"Кожна придбана облігація наближає деокупацію кожного сантиметра української землі. До зустрічі в Криму", – йдеться в повідомленні.

Що таке військові облігації та як їх придбати

Це назва цінних паперів, які можуть купувати громадяни та компанії. Саме у такий спосіб ви допомагаєте фінансово державі під час війни. Виходить, це майже звичайні ОВДП, але всі гроші спрямовують на сектор оборони та безпеки, аби нашим військовим було чим нас захищати. А ще військові облігації не оподатковуються державою.

Номінально одна облігація коштує 1 000 гривень. Потім на картку "єПідтримка" повертається номінальна вартість, а також дохід у вигляді відсотків. Банки та партнери купують облігації в Мінфіну на аукціонах, а під час продажу виставляють свою ціну.

Придбати їх можна досить швидко та легко:

Які ще нові послуги з'явилися у "Дії"

Раніше ми вже вам розповідали про те, що цифровізація поступово, але впевнено торкається майже усіх сфер життя суспільства. Наприклад, у 2023 році українці онлайн користувалися такими функціями, як:

Щодо усиновлення дитини, то тепер в додатку громадяни отримують первинну консультацію, а згодом їм дозволять реєструватися безпосередньо кандидатом на усиновлювача.

Раніше ми писали, яка нова послуга щодо субсидій з'явиться в "Дії". Ще ми розповідали, як змінилася програма "єВідновлення".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі