Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Дія запускає довгоочікувану послугу: як спроститься життя підприємців

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, яке важливе нововведення підготували для бізнесу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Дії можна буде відкривати власний бізнес

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні скоро запрацює сервіс для бізнесу, який отримав назву "єПідприємець". Це дозволить українцям подавати лише одну заяву та отримувати усі важливі для ведення власної справи документи.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"єПідприємець" в Дії: коли з'явиться послуга та як працюватиме

За словами Федорова, комплексний сервіс, завдяки якому громадяни отримуватимуть вісім послуг на основі однієї заяви, наразі перебуває на тестуванні.

"Щось схоже на сервіс "єМалятко". Коли народжується дитина, то можна подати заяву і отримати до десяти послуг. Щось схоже буде і з "єПідприємцем", — сказав міністр.

Відомо, що новим сервісом зможуть користуватися як новостворені, так і давно працюючі бізнеси. Зараз сервіс ще тестують, але найближчим часом, як запевнив Михайло Федоров, він з'явиться у доступі для усіх українців.

Загалом бізнес отримає доступ до восьми послуг. Наприклад:

  • офіційне відкриття ФОП;
  • реєстрація платника ЄП;
  • подання інформації про вакансії;
  • відкриття банківського рахунку;
  • реєстрація декларацій про пожежну безпеку та ін.

Отже, завдяки цифровізації громадянам стану зручніше та простіше отримувати необхідні послуги.

Купувати автомобілі дозволили у Дії

Послуга, на яку чекали багато українців, нарешті запрацює в Дії. Так, 20 грудня українці зможуть користуватися функцією купівлі-продажу автомобілів, користуючись державним сервісом електронних послуг.

Для того, щоби купити чи продати автомобіль за допомогою смартфона, потрібно буде витратити усього 15 хвилин. При цьому отримати новий техпаспорт та номери можна буде поштою. Також не доведеться заповнювати документи та оплачувати квитанції.

Важливо, що користуватимуться послугою лише українці, які продають автомобіль уперше за рік.

Які ще нові послуги з'явилися у Дії

Цифровізація поступово, але впевнено торкається майже усіх сфер життя суспільства. Наприклад, у 2023 році українці онлайн користуються такими функціями, як:

  • допомога при всиновленні дитини;
  • допомога з догляду за хворою дитиною;
  • допомога людям з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

Щодо усиновлення дитини, то тепер в додатку громадяни отримують первинну консультацію, а згодом їм дозволять реєструватися безпосередньо кандидатом на усиновлювача.

Раніше ми писали, яка нова послуга щодо субсидій з'явиться в Дії. Ще ми розповідали, як змінилася програма "єВідновлення".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.