UA RU

Світла не буде не лише через борги: українцям назвали правило яке не можна порушувати

Енергетики пояснили, чому можуть залишити без світла клієнтів, які завжди вчасно оплачують рахунки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Відключити світло українцям можуть не тільки через борги

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні, попри війну, злісних боржників за комунальні послуги можуть покарати, відключивши електроенергію. Та багато хто не здогадується, що залишитися без світла ризикують навіть ті споживачі, які не мають проблем з оплатою.

Про це повідомила пресслужба АТ "Прикарпаттяобленерго".

Там зазначили, що таке покарання застосують до клієнтів, які не дозволятимуть контролерам перевірити лічильник. А Правила роздрібного ринку електроенергії передбачають, що лічильники потрібно перевіряти обов'язково, щоби: доступ до лічильників може знадобитися:

"Якщо споживач впродовж двох розрахункових періодів не надає енергетикам доступ до лічильника, то такий факт фіксується актом про недопуск. Це причина для того, щоби частково або повністю припинити електропостачання споживача", — йдеться у повідомленні.

Водночас у львівському обленерго кажуть, що знеструмлюють також споживачів, які:

Як українцям подавати показники лічильника за світло

Актуальні показники за світло споживачі мають подавати щомісяця до 4 числа кожного місяця. Вони це можуть робити онлайн:

Також споживачі можуть передати показники телефоном, зателефонувавши до кол-центру ОСР.

Тарифи на світло у лютому

Побутові споживачі продовжують платити за світло за єдиним тарифом, який встановили ще у червні минулого року. Так, один спожитий кіловат електроенергії коштує населенню 2,64 гривні.

Раніше ми розповідали, що у 2024 році українцям доведеться платити за світло більше. Також ми писали, яка комунальна послуга може подорожчати з 1 квітня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі