Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Пільги на комуналку у 2024 році: кому доведеться подавати заяву

Деяким українцям право на пільги по оплаті житлово-комунальних послуг нададуть автоматично, але не усім

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Пільги на оплату комунальних послуг продовжать автоматично

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям потрібно платити за комунальні послуги навіть під час війни. Однак держава пропонує громадянам деякі пільги.

Як повідомили у Пенсійному фонді України (ПФУ), пільговикам, яким пільги надаються залежно від доходів, право на виплати у 2024 році визначать автоматично.

За даними пресслужби, мова про громадян, у яких 31 грудня 2023 року закінчилося право користуватися пільгами на житлово-комунальні послуги.

"У січні 2024 року право на отримання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг визначать органи Пенсійного фонду відповідно до доходів, які отримала сім'я пільговика за період з липня по грудень 2023 року", – йдеться в повідомленні.

У Пенсійному фонді додають, що право на отримання пільг на новий період визначить автоматично. Також пільговику не доведеться додатково звертатись до органу Фонду. Така потреба виникне лише якщо у пільговика відбулися зміни:

  • у складі сім'ї;
  • місці проживання;
  • переліку послуг, на які призначено пільги.

Хто отримає пільги на комунальні послуги у 2024 році

Раніше у Пенсійному фонді пояснювали, що для отримання пільг потрібно, аби середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищував розмір доходу, завдяки якому громадянам надається податкова пільга. З 1 січня 2024 року розмір податкової соціальної пільги – це 4 240 гривень.

Оплату яких послуг покриває пільга

Держава допомагає з оплатою різних послуг, наприклад:

  • квартплати;
  • житлово-комунальних послуг;
  • скрапленого балонного газу та палива.

Як отримати 100% пільгу на сплату комунальних послуг

Щоби отримати відповідну знижку потрібно надати документи, які засвідчують роботу людини в сільській місцевості за окремими спеціальностями. Для цього підійде довідка або записи в трудовій книжці, на основі даних яких, інформація про пільговика вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Детальніше про це читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали, що Кабмін дозволив перераховувати вартість деяких комунальних послуг. Також ми пояснювали, кому з українців можна не платити за розподіл газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.