Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Українцям не надсилають платіжки за газ: у "Нафтогазі" пояснили, про що треба знати

Клієнтам компанії, якщо вони з якихось причин не отримали платіжку за спожите "блакитне паливо", переживати не варто

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У "Нафтогазі" розповіли, що робити, якщо не прийшла платіжка

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українці сплачують за спожитий газ після того, як отримують платіжку, надіслану "Укрпоштою". Однак іноді стається так, що платіжка може загубитися.

У компанії "Нафтогаз" пояснили, що робити, якщо не прийшла платіжка.

Так, зазначається, що клієнти компанії можуть самостійно сформувати рахунок, щоби потім сплатити кошти. Для цього можна скористатися особистим кабінетом або чат-ботами GASUA у Viber чи Telegram.

Якщо ж клієнти дуже хочуть отримати саме паперову квитанцію, то її можна роздрукувати в терміналах EasyPay. Для цього потрібно:

  • знайти термінал EasyPay;
  • у верхній частині екрана, у рядку пошуку введіть "Нафтогаз" та виберіть послугу "Нафтогаз" (рахунок на оплату);
  • введіть номер особового рахунку та прізвище клієнта;
  • система виведе на екран деталі за вказаним рахунком. Для отримання паперової версії платіжки натисніть "Друк" і заберіть рахунок під екраном термінала.

Як зменшити платіжки за опалення

Доволі простий та дієвий спосіб, який допоможе оптимізувати витрати на опалення – встановлення спеціального тепловідбивного екрана позаду батареї.

Фахівці кажуть, що наклеїти тепловідбивний екран мешканці квартир можуть самостійно, адже цей процес не є складним. У "Нафтогазі" також зазначають, що меблі, штори та інші предмети, які перекривають ваші батареї, перешкоджають рівномірному поширенню тепла в домі.

Чому українці платитимуть за газ більше

Вже з січня українці у багатоповерхових будинках платитимуть за утримання газової мережі в будинку. Тобто, громадяни додатково сплачуватимуть за:

  • огляд газопроводу;
  • перевірку на щільність;
  • випробовування під тиском;
  • огляд газового обладнання;
  • обслуговування запірних пристроїв.

Очікується, що ці заходи гарантують безпечне використання газу.

Тариф на газ з 1 січня

Різні компанії продають кубометр газу за різною ціною, яка коливається від 7,7 до 9,99 гривень. Ці тарифи не будуть змінюватися до першого дня травня 2024 року. У "Нафтогазі" "блакитне паливо" купують 98% українців. Але громадяни мають можливість змінювати компанію та купувати газ у іншого постачальника.

Раніше ми писали, яка нова послуга з'явилася у "Нафтогазі". Також ми розповідали, що в Україні дозволили відключати світло за борги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.