UA RU

Арешт майна за борги: що не зможе відібрати виконавча служба

Українцям пояснили, яке їхнє майно держава не зможе арештувати та відібрати, щоби розрахуватися з боргами

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Яке майно українців не підлягає арешту з боку виконавчої служби

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні з 2023 року знову блокують банківські рахунки боржникам, якщо цього вимагають виконавчі органи. Виконавча служба накладає арешти лише на боржників, при цьому під арештом можуть опинитися не тільки рахунки, а й майно українців.

Втім, як пояснили у Telegram-каналі "Ти ж юрист", є перелік речей, які точно не реалізують для того, щоби розрахуватися з боргами.

Яке майно не може арештувати виконавча служба

За інформацією юристів, до цього переліку входять:

Чому арештовують майно та рахунки українців

Покарання можуть застосувати, наприклад, за те, що громадянин не розрахувався повністю за кредитом, ігнорував податкові платежі, аліменти, штрафи і так далі.

Банк може самостійно заборонити клієнту користуватися рахунком, якщо вважатиме якісь операції підозрілими. Це з'ясовується під час фінансового моніторингу. Та як правило, рахунки чи майно арештовують саме після того, як державний чи приватний виконавець надає фінансовій установі відповідну постанову.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, чи можна розблокувати гроші на картці після того, як виконавча служба постановила заблокувати рахунок. Також ми писали, що потрібно знати про фінансовий моніторинг у Приват Банку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі