UA RU

Долар летить вниз: який курс пропонують українцям 12 січня

Український валютний ринок демонструє незвичайну тенденцію зі зниженням курсу долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні вже декілька днів знижується курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Другий тиждень 2024 року завершується несподіваною тенденцією на валютному ринку. 12 січня курс долара стрімко знижується. Така тенденція спостерігається з середи в майже усіх фінансових установах. Крім того, Національний банк України (НБУ) також змінив відношення до іноземної валюти, і знизив її вартість.

Про це свідчать дані Нацбанку.

Який курс долара встановив НБУ на 12 січня


Національний банк України починаючи з 11 січня знижує курс долара, хоча до цього активно підвищував. Вже сьогодні офіційна вартість іноземної валюти знизилася на 19 копійок. Це призвело до того, що у п'ятницю курс американської валюти повернувся до показників 2023 року, коли він коливався на рівні від 37,90 до 37,99 гривні за долар.

Тож, на 12 січня регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 37,99 гривні за долар.

Коливання курсу гривні до долара
Фото: НБУ

Що відбулося з курсом долара в обмінниках


Обмінні пункти також дотрималися тенденції зі зниженням курсу долара. При цьому, варто зазначити, що американська валюта почала дешевшати з 10 січня.

12 січня українці мають можливість придбати долари за ціною, яка була востаннє встановлена 29 грудня 2023 року. Отже, обмінники пропонують наступні курсові показники:

Який курс долара пропонують українцям в банках


Українці мають змогу сьогодні придбати іноземну валюту за більш вигідним курсом. Оскільки банки також знизили курсові показники. Однак, це не є приємною новиною для тих, хто 12 січня планував продати свої доларові накопичення, оскільки курс купівля знизився аж на 22 копійки.

Перед вихідними українські банківські установи пропонують своїм клієнтам здійснювати обмін валют за таким курсом:

Чи варто чекати фіксований курс долара


В Україні з жовтня діє гнучкий курс долала, реакція іноземної валюти на втручання Нацбанку в систему була змінливою, але це не загрожує валютному ринку. Заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що регулятор не розглядає повернення до фіксованого курсу, оскільки гнучкий режим введено свідомо і з належними передумовами.

Режим керованої гнучкості дозволяє досягати важливих завдань, таких як збереження привабливості гривневих інструментів. Ніколайчук підкреслив, що ситуація на валютному ринку не створює загрози цьому завданню. Навіть при послабленні офіційного курсу гривні до долара, дохідність депозитів в національній валюті не зменшилася, а ставки компенсують девальвацію.

Раніше ми повідомляли, що буде відбуватися з курсом долара у 2024 році. Також пропонуємо дізнатися, який прогноз курсу долара на цей тиждень робив заслужений економіст України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі