UA RU

Фальшиві гривні та долари: чому банки відмовляються їх обмінювати на справжні

Існує кілька способів, які вам точно допоможуть перевірити, чи є купюра фальшивою

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Громадяни можуть отримати фальшивку

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні побільшало фальшивих купюр. Це стосується як української гривні, так і доларів. Однак вилучаються деякі з них з обігу без відшкодування вартості. Все тому, що такі гроші є недійсними, а їхній обмін на справжні фактично легітимізує фальшивки.

Про це повідомили в НБУ.

Що роблять з фальшивками:

"У разі сумнівів щодо справжності та платіжності банкнот гривні та іноземної валюти громадяни можуть звертатися до банків, які передають ці банкноти на проведення досліджень Національному банку. Підроблені банкноти вилучаються без відшкодування їхньої вартості", – йдеться у повідомленні.

Саме дослідження проводиться безплатно. Якщо надалі за його результатами купюри визнаються справжніми, то:

Як переконатися, що у вас фальшиві долари

Існує кілька способів, які вам точно допоможуть перевірити те, чи є іноземна купюра фальшивою. Ось декілька основних методів:

Якщо ви маєте підозру на те, що купюра може бути фальшивою, краще звернутися до місцевого банку або правоохоронних органів для подальшої перевірки та дій.

Раніше ми повідомляли, чому американський долар може втратити популярність. Також пропонуємо дізнатися, яким має бути "реальний" курс долара в Україні за "індексом Біг Мака". Більше про курс долара в Україні ви зможете дізнатися в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі