Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Курс долара буде на "стопі"? Що очікувати від валютного ринку наступного тижня

Заслужений економіст України поділився прогнозом щодо ситуації на валютному ринку з 5 по 11 лютого

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фінансист розповів, чи варто чекати різких змін на валютному ринку

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні найпопулярнішою іноземною валютою є долар. Тому усі уважно спостерігають за коливаннями курсу, оскільки від цього неабияк залежить вартість послуг та товарів. На цьому тижні відбувалися зниження курсу долара, проте чи продовжиться ця тенденція з 5 лютого?

Редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, аби дізнатися, яких змін чекати на валютному ринку з 5 по 11 лютого.

Що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня


На думку фінансиста, наступного тижня українцям не варто очікувати якихось кардинальних змін на валютному ринку. Він аргументує свої слова кількома ключовими факторами:

  • по-перше, Україна отримала позитивне рішення з боку Європейської Комісії щодо надання фінансової допомоги у розмірі 50 мільярдів на чотири роки. Це значно впливає на стабільність економіки та сприяє утриманню курсу долара на одному рівні;
  • по-друге, почали йти позитивні сигнали, що Конгрес Сполучений Штатів Америки незабаром оприлюднить інформацію про надання фінансової підтримки нашій країні. Це рішення має бути вже відомо до кінця цього тижня.

Тому з цієї точки зору, немає обґрунтованих причин чекати на які-небудь перешкоди для утримання стабільного курсу долара та євро, особливо враховуючи відсутність аномалій протягом цього тижня.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Експерт стверджує, що ймовірність раптових та значущих змін на валютному ринку наступного тижня невелика. Він передбачає, що курс іноземних валют, зокрема долара, буде триматися в межах тих діапазонів, які були зафіксовані протягом поточного тижня.

Який офіційний курс долара НБУ встановив на 5 лютого


Національний банк України (НБУ) перед вихідними, 2 лютого, вже скоригував офіційну вартість долара на понеділок, 5 лютого. Згідно з даними сайту регулятора, новий тиждень розпочнеться зі зниження курсу іноземної валюти.

Нацбанк встановив офіційний курс долара на рівні 37,56 гривні/долар. Це на 4 копійки дешевше від попереднього показника.

Раніше ми повідомляли, чому американський долар може втратити популярність. Також пропонуємо дізнатися, яким має бути "реальний" курс долара в Україні за "індексом Біг Мака". Більше про курс долара в Україні ви зможете дізнатися в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.