UA RU

Сніговий буревій "підхопив" долар? Який курс пропонують українцям 27 листопада

Українцям рекомендується уважно спостерігати за валютним ринком, аби провести вигідний обмін долара

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В українських банках знизили курс долара

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався зі змін курсу долара, що викликає певний інтерес серед українців. Американська валюта, схоже, вирішила продовжувати свій шлях зниження, виходячи з тенденцій, встановлених ще в жовтні.

Сайт Pro Гроші пропонує дізнатися, який курс долара пропонують в банках та обмінниках 27 листопада.

Який курс долара встановили в банках

У понеділок, 27 листопада, українські банки після вихідних знизили курс долара, попри певний стрибок у вартості іноземної валюти, який відбувся у п'ятницю. Сьогодні, станом на 11:00 фінансові установи встановили такий середній курс:

Зазначимо, що курс долара в банках постійно знижувався ще з 26 жовтня. Хоча з 13 по 19 листопада іноземна валюта демонструвала певне подорожчання, вже наступного дня відзначилася тенденція здешевлення валюти.

На сьогодні найвигідніший курс купівлі долара пропонують в банках "ПУМБ" та "Сенс Банк". Фінансові установи пропонують своїм клієнтам продати один долар за 37,20 гривень.

Тоді як вигідно купити іноземну валюту українці можуть в "ПриватБанку" (37,45 гривні за долар) та "OTP Bank" (37,40 гривень за долар).

Що відбулося з курсом долара в обмінниках

В обмінних пунктах понеділок також відбулися зміни у вартості американського долара. Валюта продемонструвала зниження вартості.

Курс купівлі в обмінниках знизився на 4 копійки та становить 37,50 гривень за долар. Це може призвести до певних втрат для українців, які мають намір обміняти іноземну валюту на гривні.

Водночас є й приємні новини для тих, хто планує придбати долари. Оскільки середній курс продажу знизився на 5 копійок і станом на 11:00 знаходиться на рівні 37,60 гривень за долар.

Які зміни на валютному ринку можуть відбуватися цього тижня

Упродовж минулого тижня долар продовжував свій тренд на зниження, проте експерти зауважують, що його коливання може збільшитися. Доктор економічних наук Олексій Плотніков вважає, що від 27 листопада до 3 грудня можливі певні ризики, пов'язані зі зменшенням міжнародної фінансової допомоги.

Експерт передбачає, що курс долара залишиться стабільним протягом наступного тижня, з ростом на початку та подальшим спадом наприкінці тижня. Плотніков наголошує, що така динаміка стала характерною після введення гнучкого режиму курсоутворення.

Також він вказав на реальні чинники, які можуть призвести до зростання вартості долара, зокрема, проблеми з прийняттям бюджету США та можливі затримки у міжнародній допомозі. Неоднозначність у схваленні бюджету може призвести до витягнення допомоги від європейських партнерів, що, своєю чергою, вплине на курс долара.

Раніше ми повідомляли, що ПриватБанк змінив правила обміну старих доларів. Також економіст у коментарі сайту Pro Гроші пояснив, як українці впливають на курс національної валюти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі