UA RU

Як підготуватися до можливих відключень світла в Україні – список необхідного

Громадянам треба бути обачними, адже російська армія в будь-який момент може вчергове обстріляти енергетичні обʼєкти України

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям треба готуватися до відключень світла

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Наближаються справжні зимові холоди, а це означає, що українцям необхідно готуватися до можливих відключень світла. Найкраще вже зараз запастися усім необхідним, якщо ви й досі цього не зробили.

Сайт Pro Гроші склав список найнеобхіднішого на випадок відключень світла.

Ви з легкістю можете самостійно підготуватися до вимикань електроенергії. Найперше, що вам точно знадобиться у цей час – запас їжі та води. Однак це не весь список, адже вам ще треба:

Ще не забувайте зібрати необхідні речі та документи. Крім того, слід зробити запас пального та подбати про наявність теплих речей.

Зверніть увагу, що це не кінцевий список, адже він може розширюватися виходячи з ваших особливостей. Також памʼятайте, що саме на випадок відключення електроенергії вам треба навчитися ефективно використовувати ресурси, які у вас є.

Негода в Україні спричинила чимало проблем зі світлом

Ми вже писали, що нещодавно, а саме 26 листопада, через різке погіршення погодних умов майже 400 населених пунктів залишилися без електропостачання. Проблеми зі світлом залишилися у деяких людей навіть на наступний день. Так, за інформацією заступника глави Офісу президента Олексія Кулеби проблем зі світлом були:

В усіх містах на всі аварійні точки виїхали спеціалісти, однак ще досить довгий час українці залишалися без електроенергії.

Ба більше, негода залишила людей не лише без світла, а навіть без тепла. Адже саме в Одесі через сильні пориви вітру зламалась 100-метрова труба котельні. Через це жителі міста залишилася без теплопостачання.

Більше про ситуацію та наслідки після негоди в Україні читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми писали, які АЗК в Україні продовжать свою роботу під час блекаутів. Також ми розповідали, коли українцям потрібно обов'язково економити електроенергію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі