Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Росія вдарила по ТЕС: у ДТЕК відповіли, як це вплине на відключення світла

Ворог продовжує дотримуватися свого плану щодо знищення української енергоінфраструктури, щодня обстрілюючи критичні об'єкти

Фото: Укренерго, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла українцям наразі не загрожують

Фото: Укренерго, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Російські терористи продовжують руйнувати українську енергоінфраструктуру. Так, 27 листопада росіяни вже впʼяте від початку листопада вдарили по одній з прифронтових теплоелектростанцій (ТЕС).

Про це повідомляє пресслужба компанія ДТЕК.

За інформацією, через обстріл світло зникло у мешканців одного з населених пунктів, яке розташоване неподалік від станції.

"Сьогодні вночі, 27 листопада, внаслідок обстрілів постраждала одна з ТЕС ДТЕК у прифронтовій області. На щастя, обійшлося без постраждалих", — йдеться в повідомленні.

Енергетики кажуть, що обстріл пошкодив обладнання підприємства. Відновлення та ремонт розпочався одразу після того, як зникла загроза повторних обстрілів з боку окупантів. Наразі спеціалісти працюють над тим, аби повернути людям енергопостачання.

У ДТЕК також зазначають: за останній понад місяць це вже пʼята атака на одну з прифронтових теплоелектростанцій компанії.

"Продовжуємо робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми. Компанія синхронізує свої дії з НЕК Укренерго, — підсумували у компанії.

Тим часом в Укренерго повідомили, що під обстрілом опинилася станція у східному регіоні. Попри це, об'єкт продовж свою роботу, тобто аварійної зупинки не відбулося.

"Ворожий обстріл завдав пошкоджень обладнанню теплоелектростанції у східному регіоні. Відновлено теплопостачання міста-супутника, тривають роботи з відновлення електропостачання", — зазначають у компанії.

Негода в Україні та проблеми зі світлом

Через різке погіршення погодних умов ще надвечір 26 листопада, станом на 27 число майже 400 населених пунктів залишилися без електропостачання. Так, за інформацією заступника глави Офісу президента Олексія Кулеби проблем зі світлом існують:

  • у 35 населених пунктах у Миколаївській області;
  • у 30 – у Кіровоградській;
  • у 22 – у Київській;
  • у 20 – у Полтавській;
  • у 18 – у Черкаській;
  • у восьми – у Чернігівській та Дніпропетровській;
  • у шести – у Донецькій;
  • у чотирьох – у Сумській.

Тим часом в Одесі пориви вітру були настільки сильними, що не витримала 100-метрова труба котельні. Тож частина мешканців міста залишилася без теплопостачання.

Якою буде ситуація з електроенергією взимку

Враховуючи повномасштабне вторгнення росіян та значні пошкодження, які українська енергосистема отримала під час масштабних обстрілів у 2022 році, багатьох громадян непокоїть, що буде зі світлом майбутньої зими. Втім, на думку заступниці міністра енергетики Ярослави Демченкової, ситуація з енергопостачанням у зимовий період залишатиметься стабільною. Проблеми можуть виникнути, якщо:

  • росіяни відновлять масовані обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури;
  • станціям завдадуть серйозних руйнувань під час атак;
  • погодні умови заважатимуть ремонтним бригадам відновлювати об'єкти та негативно впливатимуть на стан мережі.

Наразі ж в енергосистемі серйозних збоїв не фіксували.

Раніше ми писали, які АЗК в Україні продовжать свою роботу під час блекаутів. Також ми розповідали, коли українцям потрібно обов'язково економити електроенергію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.