UA RU

Газ по 4 грн за кубометр? Що треба знати українцям про новий "соціальний тариф"

Майже всі побутові споживачі платять за кубометр газу близько 8 грн, а деяким категоріям українців пропонують вдвічі дешевший тариф

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям пропонують дешевий тариф на газ

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні поширюють інформацію про запровадження так званого "соціального тарифу на газ" для визначених категорій населення. Людям пропонують платити за кубометр блакитного палива всього 4 грн, тоді як більшість українців користуються вдвічі дорожчим тарифом.

Нафтогаз спростував дані та попередив про шахрайську схему.

Споживачів застерегли стосовно аферистів, які вигадали новий спосіб заволодіння персональними даними українців. Зловмисники почали пропонувати людям перейти на "соціальний тариф", який передбачає плату за газ на рівні 4 грн за кубічний метр. Щоб інформація мала правдоподібний вигляд, шахраї звузили категорії населення, яким доступна пільгова пропозиція.

Її нібито можуть підключити:

"Жодних інших цін на газ для всіх категорій населення, ніж ті, що зазначені на офіційних ресурсах компаній Групи Нафтогаз, не існує. Це є черговою шахрайською схемою з метою заволодіння персональними даними та даними банківських рахунків", – констатували в компанії.

У Нафтогазі попросили клієнтів не довіряти жодним неперевіреним відомостям, отриманим не з офіційних джерел. Звісно, не можна переходити за сумнівними посиланнями, які б переваги вам не пропонували. Інакше існує реальна загроза залишитися без грошей.

Також у компанії додали, що не залишать ситуацію без відповіді та звернуться до правоохоронних органів, аби знайти першоджерело поширення дезінформації. Інакше зловмисники не вгомоняться і продовжать обманом виманювати особисті дані в українців.

Коли і як можна заплатити за газ

Зазвичай Нафтогаз просить клієнтів відправляти кошти за спожите блакитне паливо одразу після отримання паперових платіжок, які надходять з 20 числа. Але тим українцям, які не хочуть чекати, стала доступна нова послуга – оплата через термінали Ощадбанку.

Загальна кількість установок по всій Україні становить 2,5 тисячі, термінали можна знайти майже всюди. Хороша новина в тому, що сплата комунальних послуг можлива з 10 числа, а комісія за операції не стягується.

Також користувачі мають змогу роздрукувати такі документи без додаткової плати:

Щоб скористатися послугою, необхідно знайти робочий термінал Ощадбанку, написати в пошуковому полі екрану назву обслуговуючої компанії, ввести дані у відповідних полях. Мова про номер особового рахунку та прізвище споживача. Далі залишається тільки підтвердити оплату.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що про паперові платіжки можна забути і розповідав, що для клієнтів YASNO з'явилася нова функція. Також ми повідомляли, що буде з тарифами на комунальні послуги в грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі