UA RU

Долар на "паузі" – який курс пропонують в банках и обмінниках

Після вихідних в Україні долар продемонстрував перехід з тенденції зниження курсу на іншу

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні після вихідних змінився курс долара

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався з неочікуваної тенденції – після тривалого зниження курсу долара, спостерігається певна "пауза". На 22 січня Національний банк України (НБУ) скорегував офіційну вартість інвалюти у бік значного зниження. Водночас в банках та обмінниках коливань майже немає.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних НБУ пропонує дізнатися, який курс долара встановили в Україні 22 січня.

Який офіційний курс долара


Як вже зазначалося, у п'ятницю,19 січня, регулятор скоригував курс долара на сьогодні у бік значного зниження. Іноземна валюта подешевшала на 18 копійок і становить 37,52 гривні за долар. Зверніть увагу, що такий самий курс Національний банк України востаннє встановлював 26 грудня 2023 року.

Що відбулося з доларом в банках


Тривалий час курс долара в українських банках знижувався. Стрімке падіння спостерігалося вже після 14 січня. Тоді курс продажу долара становив майже 38 гривень, а купівлі – 38,30 гривень.

Проте, сьогодні у фінансових установах пропонують зовсім інші курсові показники, хоча вже третій день вони тримаються на одному рівні. Отже, 22 січня українці можуть звернутися у банки та здійснити обмін валют за таким курсом:

Які курсові показники в обмінниках


В обмінних пунктах після вихідних відбулися не суттєві зміни у курсових показниках. У понеділок клієнти фінустанов зможуть придбати долари за курсом 38,30 гривень за долар. Цей показник тримається вже кілька днів.

Водночас курс, за яким населення зможуть продати свої доларові накопичення, дотримався минулої тенденції зі зниженням, але це відбулося на рівні лише 1 копійки. Тож, 22 січня українці мають можливість отримати за 1 долар 38,18 гривні.

Що буде відбуватися з курсом долара цього тижня


Редакція сайту Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова, щоб дізнатися його прогноз курсу долара на цей тиждень (22-28 січня). Фінансист вважає, що не відбудеться нічого надзвичайного, та українці будуть спостерігати за звичайними тенденціями.

"Очікується рішення Конгресу США та Європейської комісії щодо допомоги Україні, але це ймовірно не вплине на курс долара", – поділився Олексій Плотніков.

Однією з ключових точок аналізу експерта є стан попиту та пропозиції на долар. Поки що не спостерігається великого попиту, оскільки Національний банк ефективно утримує втручання в доларову масу. Тому, очікується, що тенденції минулого тижня плавно перейдуть в цей, і радикальних змін не передбачається.

Раніше ми повідомляли, яких змін чекати на валютному ринку до кінця зими.Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося з курсом долара протягом минулого тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі