Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар схаменеться? Яких змін чекати на валютному ринку до кінця зими

Заслужений економіст України також розповів про чинники, що можуть впливати на курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, що відбуватиметься з курсом долара до кінця зими

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні валютний ринок демонструє доволі дивні коливання. Після Нового року очікувалося постійне зростання курсу долара, і, спочатку така тенденція відбувалася, але згодом все змінилися. Іноземна валюта почала стрімко дешевшати. Тому виникає зацікавленість щодо того, як буде розвиватися доля курсу долара до кінця зими.

Редакція Pro Гроші дізналася у доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, яких змін чекати на валютному ринку до кінця зими.

На думку фінансиста, у січні та лютому курс долара може коливатися в межах 38-39 гривень. Однак важливо врахувати, що Національний банк може втручатися, щоб уникнути різкого зміцнення або послаблення національної валюти.

"Тобто, протягом цього періоду він не перетне позначку у 40 грн, я не передбачаю якихось надзвичайних ситуацій, які б могли сколихнути валютний ринок таким чином, аби різко підскочив курс долара", – зазначив Олексій Плотніков.

Що може вплинути на валютний ринок

Ситуація на валютному ринку віддзеркалює комплексні взаємодії різноманітних факторів, які впливають на економічну ситуацію. Олексій Плотніков виділив кілька ключових подій, які можуть змінити тенденцію на валютному ринку:

  • припинення фінансової допомоги з боку західних партнерів;
  • ескалація на лінії фронту та російський наступ;
  • зовнішні чинники та попит.

"Такі чинники існують в теорії, але, сподіваюся, на практиці до всього цього не дійде", – зауважив економіст.

Загальна тенденція на валютному ринку України залишається нестабільною. Проте, за словами Олексія Плотнікова, до кінця зими можна очікувати рівновагу, але за умови відсутності надзвичайних ситуацій. Тому важливо слідкувати за розвитком подій та можливим впливом ключових факторів на валютний ринок України в найближчі місяці.

Раніше ми дізналися у фінансового експерта, чи варто українцям чекати долар по 37 гривень. Також пропонуємо дізнатися, яке майбутнє спрогнозували курсу долара українські підприємці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.