UA RU

Долар підготував сюрприз? Що відбулося з курсом наприкінці січня

Валютний ринок України після подорожчання долара продемонстрував певні зміни

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні почав знижуватися курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні валютний ринок доволі не стійкий, тому зміни відбуваються кожного дня. Особливо це стосується курсу американського долара. Ще 29 січня валюта демонструвала зростання вартості, а сьогодні, 30 січня, відбувається зниження. Такі зміни спостерігаються в обмінниках та на чорному ринку. Водночас на офіційному рівні іноземна валюта продовжує дорожчати.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара встановив НБУ


Регулятор корегує офіційну вартість американського долара у бік зростання починаючи з 24 січня і по сьогодні. Проте, якщо раніше це відбувалося в межах кількох копійок, на цьому тижні НБУ підвищує курс від 10 копійок.

На 30 січня Національний банк встановив вартість долара на 11 копійок дорожче, ніж вчора. Тому курс становить 37,88 гривні за долар.

Який курс долара пропонують в обмінниках та на чорному ринку


У вівторок українцям пропонують здійснювати обмін валют за новим курсом. В обмінних пунктах відбулися зміни у бік зниження вартості, і пропонують такі курсові показники:

Приватні особи на чорному ринку сьогодні також скоригували курс іноземної валюти. Українці мають можливість обміняти долари за курсом:

Як вигідно купити долари в Ощадбанку


Українці можуть значно заощадити на обміні іноземних валют. Голова правління Ощадбанку Сергій Наумов розкрив один із секретів економної купівлі доларів та євро.

Замість зняття готівки з рахунків у банку, він рекомендує конвертувати валюту безпосередньо у мобільному додатку Ощадбанку, де кращий курс. Для цього потрібно мати гривневу картку Ощадбанку та карта в іноземній валюті, яку можна відкрити онлайн. У мобільному додатку обираєте "Платежі", потім "Обмін валют", вказуєте суму та отримуєте вигідний курс. Важливо пам'ятати, що ліміт НБУ для валютних операцій становить 50 тис. грн на місяць.

Раніше ми дізналися у фінансиста, що буде відбуватися на валютному ринку цього тижня. Також пропонуємо дізнатися, яка іноземна валюта вражає стабільністю. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі