Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Як вигідно купити долари в Ощадбанку – лайфхак для українців

Розповідаємо, які секрети купівлі іноземної валюти в банку потрібно знати українцям

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Ощабданку можна вигідно купити іноземну валюту

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які купують іноземну валюту в банках, часто задумуються, як їм більш вигідно здійснити цю операцію. Однак існують певні лайфхаки, про які клієнти фінустанов, зокрема, Ощадбанку, навіть не здогадуються та які допоможуть зекономити їх гроші.

Один із секретів економної купівлі іноземної валюти розкрив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов у своєму Telegram-каналі.

Зазвичай, коли українцям потрібно купити іноземну валюту, вони знімають готівку з гривневих рахунків, звертаються до кас банківських установ й там отримують долари, євро або іншу валюту.

"Конвертувати валюту безпосередньо у мобільному додатку Ощадбанку вигідніше, адже там кращий курс, порівняно із касами банку. Наприклад, курс в касах банку становить 38,3 грн за долар, а в додатку 38,2 грн. Економія не дуже відчутна, проте все ж таки вона є", – пояснив Сергій Наумов.

Як купити валюту в додатку Ощадбанку

Для того, аби купити іноземну валюту в мобільному додатку банку, українцям знадобиться гривнева картка Ощадбанку та карта в іноземній валюті, яку можна безплатно відкрити дистанційно.

Після цього клієнтам банку потрібно виконати такі кроки:

  • зайти в мобільний додаток Ощад24;
  • в головному меню обрати пункт "Платежі" та натиснути на "Обмін валют";
  • вказати суму, яку потрібно купити в доларах, або, яку потрібно витратити в гривні.

Коли будуть здійснені усі вищеперераховані кроки, іноземна валюта з'явиться на рахунку клієнта. Однак, якщо українцям потрібна готівкова валюта, то її потрібно буде зняти з рахунку у відділенні банку.

Також важливо пам'ятати, що здійснювати валютообмінні операції можна лише в рамках ліміту НБУ, який становить 50 тис. грн на місяць.

Чому банки можуть заблокувати картки українців

Українські банки можуть заблокувати рахунок клієнта та вимагати пояснити походження коштів у разі проведення підозрілих операцій. Як передбачено Постановою НБУ, фінустанова може заморозити активи, пов’язані з тероризмом та його фінансуванням, поширенням зброї масового ураження та її фінансуванням.

Тобто, щоб продовжити вільно користуватися грошима, клієнту доведеться якомога швидше надати усі необхідні документи, які пояснюють походження цих коштів. Однак, якщо банк застосовує норму блокування рахунку без крайньої потреби, то клієнт може звернутися до суду за захистом своїх прав.

Раніше ми розповідали, як не зіпсувати кредитну репутацію перед банками. Також ми писали, яку нову послугу надають банківські установи своїм клієнтам.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.