Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Валютний сплеск наприкінці зими? Що буде з курсом долара наступного тижня

Разом з експертом розбиралися, в якому стані знаходитиметься валютний ринок з 29 січня по 4 лютого

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Тенденції на валютному ринку можуть не змінитися

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок України постійно демонструє курсові коливання американського долара. Як правило, ці зміни не є значними, вони відбуваються в межах кількох копійок. Тобто, якихось значних "стрибків" іноземна валюта не демонструє. Однак, багатьох українців цікавить, чи залишиться ця тенденція й надалі та що відбуватиметься з курсом долара протягом наступного тижня.

Про те, в якому стані перебуватиме валютний ринок протягом 29 січня – 4 лютого, у коментарі сайту Pro Гроші розповів доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков.

Яким буде курс долара наступного тижня


За словами експерта, в період з 29 січня по 4 лютого, на валютному ринку зберігатимуться усі ті тенденції, які спостерігалися на тижні, що минає. Економіст зазначив, що він не передбачає якихось особливих подій, які б призвели до вибухової та надзвичайної ситуації.

Так, Конгрес може повідомити про виділення фінансової допомоги для України, і це скоріше дещо послабить ситуацію, але знову ж таки, це не призведе до надзвичайного здешевшання долара чи подорожчання.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України

Як пояснив експерт, валютний ринок України вже пройшов через багато факторів та чинників, які впливають на формування курсу іноземної валюти.

Оскільки ми вже розуміємо стан валютного ринку враховуючи всі ці фактори, то я думаю, що протягом наступного тижня з курсом долара нічого надзвичайного не трапиться. Можна сказати, що січень завершиться більш-менш стабільно, – пояснив економіст.

Яким буде офіційний курс валют на початку наступного тижня


Національний банк України розрахував курс американського долара, євро та польського злотого на понеділок, 29 січня. Показники цих іноземних валют знову почали змінювати свій напрямок у бік зростання.

  • Курс долара

Регулятор встановив курс долара на рівні 37,78 грн на понеділок, 29 січня. Порівняно з 26 січня іноземна валюта здорожчала на 0,20 грн. Після того, як в Україні скасували фіксований курс долара, який становив 36,60 грн, показники іноземної валюти коливаються в межах 37-38 грн.

  • Курс євро

Станом на п'ятницю, 26 січня, курс євро становив 40,91 грн, однак Нацбанк перерахував вартість цієї валюти на наступний банківський день, тобто на понеділок, 29 січня. Вартість євро зросла на 14 копійок до 41,05 грн. Такі коливання не є карколомними для валютного ринку, тому в українців не має бути приводів для занепокоєння.

  • Курс злотого

Ця іноземна валюта продемонструвала незначне здорожчання, порівняно з доларом та євро. НБУ встановив курс польського злотого на 29 січня на рівні 9,73 грн, що на 0,03 грн більше, порівняно з 26 січня.

Раніше ми розповідали, що буде з курсом долара та євро в лютому. Також ми писали, чи потрібно українцям терміново міняти іноземну валюту. Більше про валютний ринок в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.