UA RU

Долар пішов на спад: який курс пропонують в банках та обмінниках

В Україні новий тиждень розпочався зі зниження курсу американського долара

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В українських банках та обмінниках знизили курс долара

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новий тиждень на валютному ринку розпочався з коливання курсу долара. В банках та обмінниках спостерігається здешевлення іноземної валюти. При цьому Національний банк України (НБУ) також знизив курс американського долара.

Про це свідчать дані на сайті НБУ.

Який офіційний курс долара 5 лютого

Національний банк України ще до вихідних визначив офіційний курс долара до гривні. Після одноденного подорожчання, іноземна валюта знову подешевшала, але на цей раз коливання відбулося в межах 3 копійок.

5 лютого офіційний курс долара становить 37,56 гривні/долар. Зазначимо, що регулятор часто тримає вартість іноземної валюти в межах цього показника.

Який курс долара встановили в обмінниках

У понеділок українці зможуть здійснити операції з продажу або обміну доларів за зниженою вартістю. Оскільки обмінні пункти продовжили тенденції зі здешевлення іноземної валюти, яка започаткувалася ще минулого тижня.

5 лютого обмінники пропонують своїм клієнтам курс купівлі долара на 6 копійок нижче, ніж вчора, а саме 37,90 гривень/долар. Курс продажу також змінив свої позиції, але вже на 4 копійки – 38,02 гривні/долар.

Що відбулося з курсом долара в банках

В українських банках зранку спостерігалося подорожчання долара. Проте після 11:00 курс іноземної валюти почав знижуватися. Тобто фінансові установи вирішили дотриматися загальної тенденції та встановили наступні курсові показники:

Яких змін чекати на валютному ринку цього тижня

Україна активно спостерігає за курсом долара, який вже минулого тижня демонстрував зниження. Редакція сайту Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова, який прогнозує стабільність на валютному ринку.

Фінансист вказує на позитивне рішення Європейської Комісії щодо фінансової допомоги Україні та можливість отримання матеріальної підтримки від Конгресу Сполучених Штатів. Зазначається, що ймовірність раптових змін на валютному ринку цього тижня є невеликою, і курс іноземних валют, зокрема долара, скоріш за все, залишиться стабільним.

Раніше ми повідомляли, що відбувалося з курсом долара минулого тижня. Також пропонуємо дізнатися, чому банки відмовляються обмінювати фальшиві гроші на справжні. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі