UA RU

Долар стрімко "котиться" вниз – який курс встановили на чорному ринку та в обмінниках

В Україні валютний ринок тривалий час демонструє стрімке зниження вартості американського долара

Фото: НБУ, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

НБУ підвищив курс долара, а на готівковому ринку відбулося зниження вартості інвалюти

Фото: НБУ, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара в Україні продовжує знижуватися на готівковому ринку. При цьому Національний банк (НБУ) корегує офіційну вартість іноземної валюти у бік зростання.

Про це свідчать дані на сайті Нацбанку.

Що відбулося з доларом на офіційному рівні


Курс іноземної валюти тривалий час знижувався, проте починаючи з 16 січня регулятор змінив напрямок корегування вартості долара. Тому вже другий день поспіль американський долар дорожчає на офіційному рівні.

Сьогодні Національний банк України підвищив курс долара на 6 копійок і він становить 37,92 гривні за 1 долар.

Який курс долара пропонують на чорному ринку


Приватні особи 17 січня не дотрималися тенденції Нацбанку та продовжили знижувати вартість долара. Сьогодні зміни відбулися лише в курсі купівлі, він знизився на 2 копійки, і становить 38,40 гривень за долар.

Водночас середній курс продажу долара залишися незмінним. Українці зможуть придбати 1 долар на чорному ринку за 38,60 гривень.

Який курс долара встановили в обмінниках


Американська валюта продовжує дешевшати в обмінних пунктах. Курс долара стрімко "котиться" вниз. Тому, у середу українці мають можливість здійснити валютні операції за такими курсовими показниками:

Чому відбувається зниження курсу долара, хоча прогнозувалося зростання


Тривалий час фінансисти та експерти казали про те, що після Нового року курс долара буде швидко зростати. Проте насправді наразі спостерігається зовсім інша ситуація. Тому редакція сайту Pro Гроші звернулася до економіста Олексія Плотнікова, який пояснив, що очікуване подорожчання було пов'язане з психологічними чинниками:

Проте зараз попит і пропозиція утримуються у нормі, за словами фінансиста. Більше про поточну та майбутню ситуацію на валютному ринку читайте в нашому ексклюзиві.

Раніше ми повідомляли, що українські підприємці спрогнозували майбутній курс долара на 2024 рік.Також пропонуємо дізнатися, що буде відбуватися на валютному ринку цього тижня. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі