Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар "крокує" до 37 гривень? Який курс встановили обмінники та банки

Від початку 2024 року валютний ринок демонстрував постійні стрибки, проте вже з 9 січня ця тенденція змінилася

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні знижується курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжується тенденція зі зниженням курсу долара. Американська валюта 16 січня подешевшала як в банках, так і в обмінних пунктах. При цьому Національний банк України (НБУ) дотримується власних планів, тому офіційний курс долара лише зростає.

Сайт Pro Гроші ґрунтуючись на даних Національного банку пропонує дізнатися, що відбулося на валютному ринку 16 січня.

Який офіційний курс долара в Україні


Починаючи з 9 січня офіційна вартість іноземної валюти поступово знижувалася. Проте, сьогодні, 16 січня, ця тенденція завершилася, і регулятор вирішив змінити напрямок коливання курсу долара. У вівторок НБУ підвищив ціну валюти на 3 копійки, і тому курс долара на сьогодні становить 37,86 гривні за долар.

Що відбулося з курсом долара в банках


Українські банки сьогодні дотрималися тенденції зі здешевленням долара. Фінансові установи продовжувати знижувати курс покупки на 10 копійок, а продажу – 5 копійок. Тому населення має змогу сьогодні здійснити обмін валют за такими курсовими показниками:

  • купівля – 38,10 гривень за долар;
  • продаж – 38,80 гривень за долар.

Який курс долара пропонують в обмінниках


В обмінних пунктах 16 січня курс долара також знизився. Така тенденція там спостерігається з 9 січня.

Сьогодні фінансові установи значно знизили курс купівлі, що не є радісною новиною для населення. Оскільки люди можуть втратити певний відсоток при продажі своєї іноземної валюти. Тож, у вівторок є можливість здійснити обмін валют за курсом 38,68 гривні за долар, що на 8 копійок менше, ніж вчора.

При цьому курс продажу американської валюти знизився на 6 копійок, і становить 38,80 гривень за долар.

Які зміни варто чекати на валютному ринку


Український валютний ринок продемонстрував неочікувані зміни: після тривалого подорожчання долара, відбулося здешевлення. Тому редакція сайту Pro Гроші вирішила розпитати заслуженого економіста України Олексія Плотнікова, що відбуватиметься на валютному ринку цього тижня.

За його словами, з 15 по 21 січня, ймовірно, не буде радикальних змін на валютному ринку, і ситуація залишиться стабільною. Олексій Плотніков зауважив, що важливою точкою впливу може бути рішення НБУ щодо офіційної вартості іноземної валюти. Якщо такого рішення не буде, скоріш за все, стабільність залишиться. Проте, можливі зміни на обмінних пунктах та на чорному ринку, якщо регулятор внесе зміни.

Щодо можливого впливу новин від США та Європи, фінансист вважає, що це може вплинути на готівковий ринок, але він також виражає обережність стосовно можливого покращення в обмінному плані.

Раніше ми повідомляли, як російські атаки впливають на валютний ринок. Також пропонуємо дізнатися, що відбувалося з курсом долара минулого тижня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.