UA RU

Хуртовина на валютному ринку: що відбулося з курсом долара 7 грудня

Після того, як американський долар кілька днів дорожчав, на валютному ринку відбулися чергові зміни

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям 7 грудня запропонували новий курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок в Україні демонструє постійні зміни. Так, курс долара останні кілька днів тримав тенденцію зростання вартості. Проте, у четвер, 7 грудня, іноземна валюта започаткувала новий тренд.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Що відбулося з доларом на офіційному рівні

Регулятор встановив офіційний курс долара до гривні на рівні 36,69 гривні за долар. У порівнянні з минулим банківським днем іноземна валюта подорожчала лише на 3 копійки.

Сьогодні відбулися незначні зміни, тоді як у попередні дні Нацбанк корегував вартість американського долара на рівні від 10 копійок. Саме тому з 4 по 7 грудня офіційний курс долара до гривні зріс на 23 копійки.

Який курс долара пропонують в обмінниках

У четвер, 7 грудня, в обмінних пунктах започаткували нову тенденцію. Сьогодні там подешевшала іноземна валюта, хоча перед цим два дні вона дорожчала. Тож, у фінансових установах українці мають можливість здійснити обмін валют за такими курсовими показниками:

Зверніть увагу, що курс купівлі та продажу відрізняється лише на 9 копійок. Зазвичай клієнтам обмінних пунктів пропонують придбати долари за ціною, що є значно вищою, ніж та, за яку вони можуть їх продати.

Які зміни відбулися на чорному ринку

Приватні особи, які пропонують здійснювати обмін іноземних валют на чорному ринку, не змінили курсові показники. Вони пропонують своїм клієнтам купувати та продавати долари за вчорашньою вартістю, а саме:

Що чекати на валютному ринку в грудні

Грудень – це непередбачуваний місяць, особливо в економіці. Тому, виникає питання: що буде відбуватися з курсом долара в останній місяць року? Аби відповісти на це питання журналісти сайту Pro Гроші звернулися до доктора економічних наук Олексія Плотнікова.

Фінансист розповів, що традиційно в цей період долар дешевшав через активний обмін іноземної валюти для придбання подарунків. Проте після кризи, пов'язаної з Covid-19, курс іноземної валюти став зростати.

Олексій Плотніков вказує, що рішення Конгресу Сполучених Штатів про надання допомоги Україні у розмірі 60 мільярдів доларів стане ключовою точкою для ринку. При прийнятті рішення очікується заспокоєння ринку та стабілізація ситуації. В разі відмови можливе подорожчання долара та певна нестабільність, але, за словами експерта, це не є критично.

Раніше ми повідомляли, чого чекати від курсу долара найближчим часом. Також ми дізналися в економіста, чи варто здійснювати обмін іноземних валют в грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі