Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар заснував новий тренд – який курс пропонують українцям 6 грудня

Ці зміни можуть вплинути на фінансову активність та рішення українців щодо валютних операцій

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 6 грудня

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Український валютний ринок за останні кілька днів пройшов через ряд значущих змін, які вплинули на курс долара. Після скасування обмежень з обміну іноземних грошей 1 грудня, спостерігалося певне здешевлення долара на готівковому ринку. Проте середа, 6 грудня, відзначилася новою тенденцією.

Сайт Pro Гроші пропонує на основі даних від Національного банку України дізнатися, який курс долара 6 грудня.

Який курс долара встановив НБУ

Після скасування валютних обмежень 1 грудня курс долара на офіційному рівні спочатку знизився. Однак вже до 6 грудня регулятор систематично змінював вартість іноземної валюти, переважно в напрямку зростання. На цей раз НБУ встановив курс долара на рівні 36,66 гривні за долар, що є зростанням на 12 копійок.

Що відбулося з курсом долара в банках

В українських банках вартість іноземної валюти також зазнала змін. 6 грудня курс продажу зріс, а купівлі – знизився. Отже, здійснення обміну доларів стало менш вигідним. Тож, фінансові установи встановили наступні курсові показники:

  • купівля – 36,85 гривні за долар (-0,05);
  • продаж – 37,45 гривні за долар (+0,05).

Який курс долара пропонують в обмінних пунктах

На готівковому ринку відзначається нова тенденція. Попередньо долар після скасування валютних обмежень дешевшав, проте 6 грудня іноземна валюта подорожчала в обмінних пунктах. Хоча коливання відбулося в межах кількох копійок, це може вплинути на загальну суму грошей при обміні валют, особливо при великих обсягах операцій. Обмінні пункти пропонують наступні курсові показники:

  • купівля – 37,33 гривні за долар (-0,01);
  • продаж – 37,45 гривні за долар.

Чи варто міняти іноземну валюту в грудні

Перед обміном валют завжди виникає питання: "Міняти зараз чи зачекати?" Це особливо актуально перед новорічними святами, коли невизначено, як зміняться курси долара до Нового Року. Журналісти сайту Pro Гроші обговорили це з економістом Олексієм Плотніковим.

Експерт радить обмінювати валюту у грудні, якщо плануєте витратити гроші на подарунки. Проте для заробітку на коливанні курсу чи уникнення втрат краще зачекати до січня, оскільки не очікується ще одного підвищення курсу гривні на початку 2024 року.

Заслужений економіст України розглядає два можливі сценарії в січні: долар може подорожчати або залишитися на поточному рівні. Так, для вигідного обміну валюти радить зачекати до наступного року.

Раніше ми повідомляли, які зміни відбулося з курсом долара протягом останніх двох місяців. Також ми пропонуємо дізнатися, що відбуватиметься з доларом у грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.