UA RU

Курс долара вийшов на новий рівень: що пропонують українцям на чорному ринку та в банках

Динаміка курсу долара в Україні продовжує залишатися об'єктом уваги як фахівців, так і звичайних громадян

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні встановили новий курс долара

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Сьогодні, 13 грудня, ринок іноземної валюти в Україні продовжує демонструвати непередбачувані зміни, адаптуючись під впливом різноманітних чинників економічного середовища. Після вчорашнього різкого подорожчання долара, спостерігається деяке послаблення його позицій.

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ).

Який курс долара становив НБУ

Національний банк України продовжив дотримуватися свої стратегії з підвищенням курсу долара до гривні. На цей раз регулятор встановив офіційний курс іноземної валюти на рівні 36,98 гривні за долар. Це на 11 копійок дорожче, ніж у попередній банківський день. Це свідчить про те, що НБУ прагне утримати стабільність та керувати ситуацією на валютному ринку.

Що відбулося з доларом на чорному ринку

На чорному ринку після різкого подорожчання, приватні особи дещо послабили курс долара. Це стосується курсу продажу іноземної валюти, в той час, як курс купівлі продовжує зростати. Для українців, які планують здійснити операції з обміну валюти, ця тенденція може бути досить вигідною. Сьогодні, 13 грудня, приватні особи встановили такі курсові показники:

Який курс долара встановили в банках

В українських банках курс долара продовжує зростати, і ймовірно, це пов'язано з діями регулятора. Проте, сьогодні, на відміну від учорашнього дня, американський долар підвищився не так сильно. Коливання у бік зростання зафіксовано в межах 1 та 2 копійок. Отже, фінансові установи пропонують наступні курси:

Що відбуватиметься на валютному ринку до кінця тижня

Ситуація на валютному ринку визначатиметься рішенням американських законодавців щодо фінансової допомоги Україні, яке буде відоме 14 грудня. Про це редакції сайту Pro Гроші розповів фінансист Олексій Плотніков.

За його словами, якщо рішення прийняте, тенденції залишаться сталими, але відкладення може призвести до зміцнення долара та знецінення гривні. Діапазон змін курсу може бути від кількох копійок до кількох десятків копійок, але, знову ж таки, це все залежить від рішення Конгресу США щодо допомоги Україні. Фінансист радить почекати та відстежувати подальший розвиток подій.

Раніше ми повідомляли, що відбулося з курсом долара за останні два місяці. Також пропонуємо дізнатися, чого чекати від курсу долара найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі