Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Готуватися до гіршого? Що відбуватиметься з курсом долара наступного тижня

Заслужений економіст України розповів, що впливатиме на курс іноземної валюти

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Економіст розповів, як змінюватиметься курс долара наступного тижня

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна, як і будь-яка інша країна, стикається з різними викликами, що впливає на валютний обмін. Так, на цьому тижні валютний ринок демонстрував різні тенденції: спочатку долар дорожчав, а потім – дешевшав. Ці зміни привернули увагу багатьох людей, оскільки це може вплинути на їхній фінансовий стан. Проте, цей тиждень добігає кінця, тому цікаво, що буде відбуватися вже з 11 по 17 грудня.

Редакція сайту Pro Гроші звернулася до доктора економічних наук, професора та заслуженого економіста України Олексія Плотнікова та дізналася, що буде відбуватися з курсом долара наступного тижня.

Що впливатиме на курс долара наступного тижня

Ситуація на валютному ринку на наступному тижні, за словами Плотнікова, буде визначатися перш за все рішенням американських законодавців щодо фінансової допомоги Україні. Є ймовірність, що результат буде відомий 14 грудня.

Якщо рішення буде ухвалено, ймовірно, що поточні тенденції залишаться сталими, і нічого кардинального не відбудеться. Але якщо воно буде відкладено до середини січня, то це може призвести до зміцнення долара, і, відповідно, знецінення гривні, – зазначив фінансист.

Як може змінитися вартість долара

Олексій Плотніков розповів, що діапазон змін курсу може бути від кількох копійок до кількох десятків копійок. Як зазначив фінансист, усі в очікування рішення Конгресу США щодо допомоги Україні, оскільки від цього залежатиме:

  • фінансова ситуація в країні;
  • ситуація на полі бою;
  • стан державного бюджету.

Тому, варто почекати, і подивитися. Але, якщо буде прийнято рішення про допомогу, то в принципі нічого не зміниться. В тому разі, якщо відкладуть фінансову підтримку Україні, то коливання курсу долара може бути дуже відчутним.
Олексій Плотніков

Олексій Плотніков

Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України


Очевидно, що вплив рішення американських законодавців на курс долара в Україні стане об'єктом уваги багатьох громадян та бізнесменів у наступному тижні. Всі залишаються у напрузі та сподіваються на позитивний розвиток подій, щоб мінімізувати негативний вплив на економіку країни.

Раніше наша редакція дізналася в фінансиста, що буде відбуватися з курсом долара в грудні. Також пропонуємо дізнатися, чи варто міняти іноземну валюту перед новорічними святами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.