UA RU

Курс долара зайняв нові позиції: що відбувається з валютою в Україні 12 грудня

Розповідаємо, як змінилася вартість іноземної валюти на готівковому ринку України

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні здорожчав долар

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Курс іноземної валюти на ринку майже щодня зазнає змін. Показники долара та євро дещо коливаються, але, як правило, це відбувається в межах кількох копійок, що, власне, притаманно для валютного ринку. До того ж на вівторок, 12 грудня, Національний банк України трохи підвищив курс долара.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

Офіційний курс валют


Після того, як регулятор "відпустив" курс долара, вартість іноземної валюти щодня змінюється. На вівторок, 12 грудня, Нацбанк встановив курс американського долара на рівні 36,87 грн, що на 13 копійок вище, ніж минулого дня.

Щодо вартості євро, то вона зросла на 7 копійок, порівняно з понеділком, та наразі становить 39,67 грн.

Курс в обмінниках


Згідно з даними порталу "Мінфін", курс долара в обмінних пунктах значно оновив свої показники, тому станом на 12 грудня ситуація на готівковому ринку виглядає таким чином:

Щодо вартості євро, то вона наразі становить:

Курс на чорному ринку


Спекулянти також підвищили середній курс іноземної валюти. Вартість долара на чорному ринку дещо зросла, тому наразі показники валюти знаходяться на рівні:

Курс євро на чорному ринку становить:

Що відбуватиметься з доларом до кінця тижня


Доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков у коментарі сайту Pro Гроші зазначив, що вартість іноземної валюти на ринку до кінця поточного тижня визначатиметься рішенням американських законодавців щодо фінансової допомоги Україні.

"Якщо 14 грудня буде ухвалено відповідне рішення, то, скоріш за все, ті тенденції на валютному ринку, що спостерігаються зараз, залишаться й надалі", – пояснив експерт.

Він також додав, що у разі, якщо рішення буде відкладено до січня наступного року, то гривня може знецінюватися. За словами економіста, курс долара протягом тижня може змінюватися в діапазоні від кількох копійок до кількох десятків копійок.

Відповідно, стан валютного ринку України залежатиме від того, коли саме буде прийнято рішення про фінансову допомогу від іноземних партнерів.

Раніше ми розповідали, чого чекати від курсу долара найближчим часом. Також ми писали, чи варто у грудні міняти валюту. Більше про курс валют в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі