UA RU

В Україні подешевшав долар: де пропонують найвигідніший курс

Український валютний ринок почав демонструвати несподівані зміни

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Курс долара на 31 січня в банках та обмінниках

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Американський долар 31 січня почав демонструвати здешевлення. І, це відбулося не лише на офіційному рівні. Після того, як Національний банк України (НБУ) знизив курс іноземної валюти, обмінні пункти та банки також скорегували показники.

Про це свідчать дані Національного банку України.

Що відбулося з офіційним курсом долара 31 січня


Цей тиждень розпочався з постійного та доволі різкого подорожчання долара на офіційному рівні. 31 січня ситуація змінилася, але не кардинально. Регулятор знизив курс іноземної валюти на 1 копійку, і встановив на рівні 37,87 гривні за долар.

Який курс долара пропонують українцям в обмінниках


Обмінні пункти вже четвертий день дотримуються стратегії зі зниженням курсу долара. Три дні коливання відбувалися в межах кількох копійок. Проте, 31 січня спостерігаються більш значні зміни. У середу українці мають можливість здійснити обмін валют за такими курсовими показниками:

Що відбулося з доларом в банках


31 січня українські банки також змінили тенденцію із подорожчанням долара на його здешевлення. Хоча нові курсові показники відрізняються від старих лише на кілька копійок, це все ж може вплинути на кінцеву суму обмін доларів. Тож, фінансові установи пропонують клієнтам обмінювати іноземну валюту за курсом:


Отже, 31 січня українцям вигідніше буде звернутися в обмінні пункти. Оскільки там можна продати свої доларові накопичення на 31 копійку дорожче. Наприклад, якщо плануєте обміняти 1 000 доларів на гривні, зможете виручити 38 190 гривень, тоді як в банках 37 750 гривень. Різниця становить 440 гривень. Також в обмінниках сьогодні буде вигідніше й придбати долари.

Яким має бути "реальний" курс долара


Видання The Economist опублікувало січневе дослідження "Недооціненість національних валют". Так званий "справедливий" курс долара визначається за допомогою "індексу Біг Мака".

Згідно з дослідженням гривня вийшла з топ-5 найбільш недооцінених валют, і зайняла восьме місце. За результатами, "реальний" курс долара в Україні на січень 2024 має бути 19,3 гривні, в той час, як офіційний курс – 37,44 гривні.

Рік тому гривня була четвертою найбільш недооціненою, тепер восьмою, знизивши показник з 53,5% до 48,4%.

Раніше ми повідомляли, яка валюта вражає стабільністю. Також пропонуємо дізнатися, як вигідно купити долари в Ощадбанку. Більше про курс долара в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі