Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Долар влаштував справжні перегони? Як курс валют дивував українців цього тижня

Розповідаємо українцям, як змінювався курс американського долара впродовж з 22 по 26 січня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Цього тижня курс долара то дешевшав, то дорожчав

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Валютний ринок в Україні продовжує активно змінюватися на фоні різноманітних факторів. Після того, як декілька тижнів тому офіційний курс долара досягнув рекордного зростання, показники іноземної валюти то знижувалися, то знову підвищувалися.

Редакція сайту Pro Гроші на основі даних Національного банку України (НБУ) пояснює, що відбулося з курсом долара впродовж останнього тижня.

Як змінювався валютний ринок

У перший день тижня, 22 січня, держрегулятор встановив долар на позначці у 37,5 гривні — майже на 20 копійок менше, ніж минулого тижня. Водночас банки пропонували наступні курсові показники:

  • купівля — 37,70 гривні;
  • продаж — 38,25 гривні.

Наступного дня Національний банк знизив офіційний курс на сім копійок, тож один долар коштував 37,45 гривні за долар. Очікувалося, що тенденція до здешевшання продовжуватиметься й надалі, але вже 24 січня курс у банках був наступним:

  • купівля — 37,50 гривні (мінус десять копійок проти 23 січня);
  • продаж — 38,13 гривні (мінус сім копійок).

Надалі показники іноземної валюти продовжили свої коливання. Перед вихідними 26 січня, придбати один долар в банках можна за 37,60 гривні, а продати — за 38,20 гривні.

В обмінниках ситуація наприкінці тижня була наступною:

  • купівля – на рівні 37,93 гривні,
  • продаж – 38,39 гривні.

Що буде з курсом валют у лютому

На валютний ринок в останній місяць зими впливатимуть фактори, які ще не визначені до кінця для самої України. Як пояснив економіст Олексій Плотніков, наразі незрозуміло, що буде із зовнішньою фінансовою допомогою від Конгресу та Єврокомісії та яким буде попит та пропозиція на валютному ринку.

"Також не зрозуміло, як розвиватимуться події на лінії фронту", — каже він.

Якщо для України все складеться ідеально, тобто у лютому партнери таки погодяться надати фінансову підтримку нашій державі, то курсові показники долара та євро, ймовірно, залишаться на тому ж рівні, що й зараз, або будуть трохи м'якшими для гривні.

В іншому випадку на українців чекають українці певні коливання: іноземні валюти дорожчатимуть.

Раніше ми розповідали, чи можливий в Україні курс долара понад 40 гривень. Більше про курс іноземних валют читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.