UA RU

В Україні різко подорожчав долар після "падіння": НБУ встановив новий курс

Пропонуємо дізнатися, який офіційний курс долара встановив регулятор на 4 грудня

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

НБУ встановив новий курс долара на 4 грудня

Фото: НБУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Національний банк України (НБУ) 30 листопада повідомив про скасування валютних обмежень. Ці правила набули чинності 1 грудня, і в перший день зими курс долара знизився. Це відбулося не лише на офіційному рівні, але й в банках та обмінних пунктах. Проте, регулятор вже змінив напрям, куди буде коливатися вартість іноземної валюти наступного тижня.

Про це йдеться на сайті Національного банку України.

Який офіційний курс долара встановив НБУ на 4 грудня

Нацбанк вирішив продовжити тенденцію, яка відбувалася до 1 грудня. Тому вже з понеділка, 4 грудня, офіційний курс американського долара знову почне зростати. На цей раз регулятор збільшив вартість іноземної валюти одразу на 0,1071 гривень, і становитиме 36,46 гривні за долар.

Таке рішення Національного банку України може неабияк позначитися на курсових показниках в банках та обмінних пунктах. Тому українцям, які планували здійснити операцію з обміну валют, варто уважно стежити за новинами.

Що зміниться для українців після пом'якшення валютних обмежень

Український валютний ринок зазнав змін, оскільки з 1 грудня 2023 року Національний банк пом'якшив обмеження, спрямовані на забезпечення економічної стабільності. Зміни стосуються продажу готівкової іноземної валюти, дозволяючи банкам вільно здійснювати операції для громадян. Це сприятиме зниженню розбіжностей у цінах та зробить валютний ринок стабільнішим.

Також відбулися наступні зміни:

Останній крок спрямований на підтримку громадян та розвиток освітніх ініціатив.

Раніше редакція сайту Pro Гроші дізналася в заслуженого економіста України, чи варто міняти іноземну валюту в грудні. Також ми розпитали фінансиста, які зміни на валютному ринку можуть відбутися в грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі