UA RU

Деяким українцям скасовують субсидії: як не втратити допомогу

Розповідаємо, чому деяким українцям можуть відмовити в призначенні субсидії та хто може втратити можливість отримувати таку допомогу

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Субсидію можуть скасувати

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Багато українців звертаються по призначення субсидії, особливо на період опалювального сезону. Однак, в деяких випадках, громадяни можуть втратити призначену допомогу на сплату комунальних послуг.

Про те, хто може втратити субсидію, повідомили в Міністерстві соціальної політики України.

Підставою для скасування субсидії може стати наявна заборгованість за комунальні послуги. Допомогу припиняють, якщо сума боргу перевищує 680 гривень і виникла вона протягом трьох місяців.

Варто розуміти, що ОСББ та управлінські компанії зобов'язані щомісяця повідомляти Управління соціального захисту про наявність заборгованості серед споживачів. Саме тому, якщо заборгованість вчасно не погасити, Пенсійний фонд відмовить в призначені субсидії.

Поновити допомогу можна лише після укладення договору про реструктуризацію боргу або його повного погашення. Окрім того, в призначенні субсидії можуть відмовити:

Чому можуть відмовити в призначенні субсидії

В призначенні допомоги на сплату комунальних послуг можуть відмовити при таких обставинах:

Призначають субсидії громадянам, комунальні платежі яких перевищують 15% сумарного доходу родини, при цьому враховується житлова площа, сукупний дохід всіх членів сім'ї та наявність заборгованості.

Раніше ми писали, чому розмір призначеної субсидії може помінятись, а також як розраховується розмір обов'язкового відсотка платежу для призначення субсидії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі