UA RU

Субсидії для студентів: як отримати допомогу у 2024 році

Розповідаємо, чи можуть студенти отримати житлову субсидію та які документи для цього потрібні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як отримати житлову субсидію студентам

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці можуть отримати компенсацію витрат на комунальні послуги у вигляді житлових субсидій. Таку допомогу призначають певним категоріям громадян, в тому числі й студентам.

Про це повідомили у Пенсійному фонді.

В установі повідомили, що житлову субсидію можуть оформити студенти денної форми навчання, які проживають у гуртожитку. При цьому, на її призначення впливають фактичний розмір стипендії та інші соціальні виплати, такі як виплати з інвалідності, аліменти, пенсії по втраті годувальника. Окрім того, на призначення субсидії впливають:

Допомога студентам на оплату комунальних за проживання в гуртожитку призначають з місяця подання заяви та інших необхідних документів. При цьому враховують середньомісячний дохід студента за встановлений законодавством період.

Відповідну субсидію потрібно подовжувати кожні пів року, а розраховують її на опалювальний та неопалювальний періоди. Важливо сплачувати за проживання в гуртожитку до 10 числа кожного місяця, адже при наявності боргу — субсидію не призначають.

Як оформити субсидію студентам

Окрім заяви про призначення субсидії на потрібно мати пакет документів, який включає:

Заяву та декларацію можна подати через офіційний сайт Мінсоцполітики та особисто в департаменті соцзахисту населення, а необхідні бланки можна отримати у профкомі студентів навчального закладу.

Раніше ми писали, які доходи домогосподарства враховують під час призначення субсидій в Україні, а також як перебування за кордоном може вплинути на призначення допомоги на сплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі