UA RU

Субсидія не потрібна: якій категорії українців доступна 100% знижка на комуналку

Розповідаємо, хто з українців може не платити за комунальні послуги та як отримати таку пільгу

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Розмір пільги може здивувати

Фото: УНІАН, Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Українці, доходи яких не дозволяють їм сплачувати комунальні платежі в повному обсязі отримують субсидію, яка покриває частину суми в платіжках. Однак, за певних умов, деякі громадяни можуть взагалі не платити за комуналку.

Про те, хто може отримати відповідну пільгу, повідомив 24 Канал.

Таку пільгу можуть отримати громадяни, у яких середньомісячний дохід на одну особу в родині за останні шість місяців не перевищує розміру, який дає право на податкову соціальну пільгу. У 2023 році це — 3 760 гривень.

Яким вимогам повинна відповідати особа для призначення пільги

100% знижку на купівлю твердого та рідкого пічного побутового палива, скрапленого газу та комунальних послуг можуть отримати пенсіонери, які працювали на певних посадах та проживають в сільській місцевості. До переліку таких професій відносяться:

Як отримати 100% знижку на комунальні послуги

Відповідну пільгу надають на один рік з моменту звернення особи по її призначення. Для цього потрібно подати заяву з довідкою, що підтверджують роботу людини в сільській місцевості за певними спеціальностями. Для підтвердження підійдуть також записи в трудовій книжці. Подати необхідні документи можна особисто:

Віддалено подати заяву та решту необхідних документів можна:

Після того як Пенсійний фонд отримає необхідні документи, дані про особу вносяться до спеціального реєстру. Варто зазначити, що вже зареєстрованим громадянам потрібно подати заяву і документи, які підтверджують проживання в селі.

Раніше ми писали, як змінився механізм призначення субсидій в Україні після повномасштабного вторгнення Росії, а також чому деяким українцям можуть відмовити в призначенні допомоги на сплату комунальних послуг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі